Turnir i natjecanje

Vikend u Crikvenici u znaku plesa, mažoretkinje stvaraju “Božićnu bajku”

Robert Šimonović

Ilustracija / Foto Ana Križanec

Ilustracija / Foto Ana KrižanecVikend u Crikvenici proteći će u znaku plesa. Ove subote u crikveničkoj Gradskoj sportskoj dvorani održat će se turnir u majorette i pom pon plesovima Primorsko – goranske i Istarske županije, za ovo doba prigodnog naziva – “Majorette Christmas Star”.


Turnir počinje u 11 sati postrojavanjem timova, a natjecanje otvara najmlađa kategorija, nakon koje će svoje plesne izvedbe pokazati i kadeti, juniori te seniori.


U prvom dijelu natjecanje bit će baton i flag kategorije, a u drugom dijelu pom pon kategorije. Na kraju programa slijedi proglašenje pobjednika i zatvaranje turnira.
Ulaz je slobodan za sve posjetitelje, poručuju organizatori – Mažoretkinje Grada Crikvenice i AMA (Aliance Majorette Adriatica).Ples i veselje nastavljaju se i u nedjelju. U 10 sati u Gradskoj sportskoj dvorani održat će se natjecanje mažoretkinja pod nazivom “Božićna bajka – Christmas Fairytale”.


U Crikvenicu će stići oko 600 mažoretkinja zajedno s pratnjom, delegatima, sucima i predstavnicima iz Hrvatske, Slovenije, Švicarske, Italije, Češke, Rumunjske i Poljske.


Natjecatelji će se predstaviti s više od 300 koreografija u pet dobnih razreda, a natjecanje će se održati prema pravilima Svjetske asocijacije – WAMT.


Sve posjetitelje očekuje bogat natjecateljski program i pregršt božićne čarolije, glazbe, kostima i koreografija, a tim koji bude najbolji ponijet će titulu The Best Christmas Spirit i božićni pehar.


Ulaz je slobodan za sve posjetitelje, a program započinje u 8 ujutro. Organizator prvenstva je Plesni klub Fiume, a manifestaciju su sufinancirali Grad Crikvenica, Turistička zajednica grada Crikvenice, Primorsko-goranska županija te komunalno poduzeće Eko – Murvica.