Jadran Crikvenica

Velika turistička kompanija se polako otvara, kamp Selce od danas čeka prve goste

Alenka Juričić Bukarica

U novouređenom kampu Selce već početkom tjedna počeli smo s intenzivnim pripremama na uređenju kako bismo spremno dočekali goste, a koji nam najviše dolaze iz Slovenije – kaže Lucija Jukić, direktorica prodaje i marketinga JadranaParalelno s popuštanjem protupandemijskih mjera i otvaranjem granica, što je krenulo s liberalizacijom prelaska državne granice sa Slovenijom, a u najavi je i otvaranje Austrije, Češke, Slovačke i Mađarske, najveća crikveničko-vinodolska turistička kompanija Jadran Crikvenica kreće s otvaranjem svojih objekata.


Već danas s radom kreće kamp Selce u kojem je sve spremno za ponovni prihvat gostiju. Govoreći o pripremama za otvaranje novouređenog kampa, Lucija Jukić, direktorica prodaje i marketinga Jadrana Crikvenica, kazala je da su se pripreme za otvaranje intenzivirale od početka tjedna.


– U novouređenom kampu Selce koji otvaramo, već početkom tjedna počeli smo s intenzivnim pripremama na njegovom uređenju kako bismo spremno dočekali željno očekivane goste, a koji nam najviše dolaze iz Slovenije. Držat ćemo se svih dosad izdanih preporuka i procedura za rad nadležnih tijela Republike Hrvatske. U kampu će biti postavljeni dozatori s dezinfekcijskim sredstvima, kao i smjernice o pravilnom ponašanju te mjerama zaštite. To su, poznato je, poštovanje pravila fizičke udaljenosti od 1,5 metra na cijelom prostoru kampa, poštovanje maksimalnog broja dozvoljenih osoba u zatvorenim prostorima i slično. Poseban naglasak bit će, ne samo u kampu već i u svim objektima koje ćemo otvarati, na pojačanom i učestalijem čišćenju zajedničkih prostora, njihovoj dezinfekciji i učestalom provjetravanju, odnosno pridržavanju najviših higijenskih standarda – rekla je Jukić te najavila otvaranje i drugih objekata. Naime, za tjedan dana, točnije u petak, 29. svibnja, otvara se i boutique hotel Esplanade u Crikvenici.


Posebni paketi usluga
– Za goste smo pripremili posebne pakete usluga poput besplatne dostave doručka i večere u sobu, opuštanje u wellnessu i sunčanju na prostranoj terasi hotela s prekrasnim pogledom na zelenilo i more te novouređenim grijanim vanjskim bazenom. Trenutno u hotelu imamo rezervacije domaćih i slovenskih gostiju – dodala je direktorica prodaje i marketinga Jadrana Crikvenica.


A kako doznajemo, definirani su i datumi otvaranja još nekih Jadranovih objekata, na području Crikveničko-vinodolske rivijere, ali i u Umagu. Naime, crikvenički Jadran 10. lipnja planira otvoriti Garden Palace Resort u Umagu, a 19. lipnja hotele Lišanj u Novom Vinodolskom te hotel Slaven u Selcu.


Lišanj u zakupu


Da podsjetimo, Jadran Crikvenica je, naime, sredinom veljače u zakup uzeo hotel Lišanj kapaciteta 168 smještajnih jedinica i hotel Horizont kapaciteta 60 smještajnih jedinica u Novom Vinodolskom, kao i hotel Noemia u Baškoj Vodi kapaciteta 63 smještajne jedinice te Garden Palace Resort Bella Natura u Umagu kapaciteta 112 smještajnih jedinica, i to apartmana. Ugovor o zakupu za hotel Lišanj i hotel Horizont zaključen je na razdoblje od tri godine, počevši od dana zaključenja, odnosno primopredaje hotela. Ugovor o zakupu hotela Noemia zaključen je na razdoblje od 15 godina od dana početka zakupa koji počinje teći 1. lipnja ove godine. Ugovor o zakupu kompleksa Garden Palace Resort Bella Natura zaključen je na razdoblje od 10 godina, računajući od 1. travnja. Ovime je Jadran povećao svoj smještajni kapacitet za 403 smještajne jedinice.


A s najavljenim otvaranjima Jadranovih objekata se u funkciju polako vraća dobar dio smještajnih kapaciteta na rivijeri na kojoj je led probio hotel Marina u Selcu, koji je prvi otvorio svoja vrata turistima. U najavi je otvaranje Kvarner Palacea, početkom lipnja planiraju otvoriti svoja vrata hotel Selce i hostel Karlovac, a Vila Ružica u Crikvenici sredinom lipnja.


Promjene u Upravi


Nadzorni odbor Jadrana Crikvenica je prošlog tjedna donio Odluku kojom je zbog isteka mandata razriješio i opozvao s dužnosti člana Uprave Karla Čula. Ova odluka stupa na snagu 23. svibnja te s tim datumom Čulo izlazi iz dvočlane Uprave najveće crikveničko-vinodolske turističke tvrtke, inače u većinskom vlasništvu mirovinskih fondova. Riječ je o nekadašnjem direktoru Cluba Adriatic (CA), koji je na čelu CA bio od travnja 2017. do svibnja 2018. Te je godine Jadran postao stopostotni vlasnik Cluba Adriatic, a Čulo ušao u Jadranovu Upravu. Na čelu Jadrana ostaje i dalje Goran Fabris.


DATUMI OTVARANJA


29. svibnja: – boutique hotel Esplanade u Crikvenici
10. lipnja: – Garden Palace Resort u Umagu
19. lipnja: – hotel Lišanj u Novom Vinodolskom
19. lipnja: – hotel Slaven u Selcu