Sigurnija sezona

Velika akcija u Crikvenici: Uspostavljaju punktove za brzo testiranje građana i gostiju

Franjo Deranja

Foto Franjo Deranja

Foto Franjo Deranja

U uspostavljanje dodatnih punktova za testiranje aktivno će se uključiti najveća hotelijerska tvrtka na ovoj rivijeri, Jadran d.d. CrikvenicaEpidemiološki kontrapunkt u Hrvatskoj očito počinje funkcionirati: sve je manje novozaraženih a sve više procijepljenih protiv pandemijske pošasti COVID-19. Prema podacima što ih svakodnevno objavljuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo, koji je glavni nositelj programa cijepljenja u našoj zemlji, više od milijun i 200 tisuća punoljetnih osoba u Hrvatskoj cijepljeno je dosad barem jednom dozom cjepiva.


Optimizmu pridonosi i njemački `semafor` koji je upravo s Hrvatske „skinuo“ crveno i dao nam zelenu atribuciju što se tiče rizika za putovanje k nama njihovih turista.


Kod nas akcije radi što bolje turističke sezone se nastavljaju.
Radi sigurnijeg boravka gostiju u turističkim destinacijama Grad Crikvenica organizirat će veći broj punktova za brzo testiranje osoba na koronavirus, odnosno COVID-19, a koordinaciju tog posla preuzima Turistička zajednica Grada Crikvenice, koja će dnevno prikupljati podatke o gostima zainteresiranima za testiranje.


U uspostavljanje dodatnih punktova za testiranje aktivno će se uključiti najveća hotelijerska tvrtka na ovoj rivijeri, Jadran d.d. Crikvenica, kako bi time povećali kvalitetniju kontrolu i brzinu pružanja te usluge koja će jamčiti sigurnost svih gostiju, kao i zaposlenika.


Dodatni punktovi za testiranje građana i turista organizirat će se u Crikvenici, Selcu i Dramlju, a za prva testiranja, ovisno o interesu gostiju, bit će sve spremno već od 28. ovog mjeseca.


– Otvaranje dodatnih mjesta za testiranje ne samo turista, već i svih građana iznimno je važno jer je zaštita svih osoba preduvjet zdravlja cijele sredine, – kaže gradonačelnik Crikvenice, Damir Rukavina, koji podržava ovu akciju Turističke zajednice, u suradnji s hotelijerima, i dodaje:– Otvaranjem tih dodatnih mjesta za testiranje naših gostiju želi se na što brži način zadovoljiti sve potrebe u nadolazećem razdoblju kada se očekuje i povećani broj dolazaka gostiju. Želimo da Crikvenica bude zdravstveno siguran grad za njene stanovnike i sve goste, – rekao je Rukavina.


– Turistička zajednica Grada Crikvenice se kontinuirano prilagođava aktualnoj epidemiološkoj situaciji te je svojim aktivnostima partner turističkom gospodarstvu, kako bi se svim sudionicima turističkog prometa pružila kvalitetna informacija, pomoć i sigurnost.


Kako informacije s emitivnih tržišta jasno pokazuju, gosti traže sigurnost i odgovornost, a mi, njihovi domaćini, aktivno promoviramo projekt „Safe Stay in Croatia“, – rekla je Marijana Biondić, direktorica Turističke zajednice grada Crikvenice.– Zadovoljni smo odazivom naših zaposlenika na cijepljenje jer smo svi svjesni da je to najbolji način zaštite od zaraze i najbolji poznati način sprječavanja njenog širenja.


Za nas kao turističku tvrtku koja naglasak u svojem poslovanju stavlja na kvalitetu usluga, ne samo u smještajnom i ugostiteljskom dijelu, već u ukupnom osjećaju ugode i sigurnosti naših gostiju, podatak da je najveći dio naših zaposlenika cijepljen ima snažnu poruku, – rekao je predsjednik Uprave Jadrana d.d. Goran Fabris i dodao:


– Isto tako, organiziranjem dodatnih punktova za testiranje građana i turista želimo pridonijeti stvaranju ukupnog ozračja sigurne destinacije za sve nas, jer je zdravo i sigurno okruženje pravi preduvjet punog poslovnog uspjeha.