Investicija od 13 milijuna

U Triblju svečano otvoren novi objekt Dječjeg vrtića “Cvrčak i mrav”

Ervin Pavleković

Otvorenje Dječjeg vrtića Cvrčak i mrav u Triblju / Foto Marko Gracin

Otvorenje Dječjeg vrtića Cvrčak i mrav u Triblju / Foto Marko Gracin

Taj će objekt, koji se prostire na više od 1000 metara kvadratnih, uz najviši stupanj sigurnosti ponuditi smještaj 116 vrtićarca toga krajaU prisutnosti brojnih dužnosnika i uz veseli glazbeni i recitatorski nastup vrtićarca, u Tribljuje  svečano otvoren novi objekt Dječjeg vrtića “Cvrčak i mrav”, investicija vrijedna oko 13 milijuna kuna.


Taj će objekt, koji se prostire na više od 1000 metara kvadratnih, uz najviši stupanj sigurnosti ponuditi smještaj 116 vrtićarca toga kraja.


Ravnateljica dječjeg vrtića “Cvrčak i mrav” Dajana Jerčinović osvrnula se na period manji od godinu dana u kojem se položio kamen temeljac do svečanog otvaranja novog objekta vrtića koji će na više od 1000 metara kvadratnih primiti 128 djece vrtićkoga uzrasta.
Taj će vrtić, koji djeluje od 2007. godine na tri lokacije, u Triblju, Bribiru i Driveniku, sada biti objedinjen na dvije lokacije, a prostor jedne od bivših zgrada vrtića steći će uvjete za prenamjenu prostora.


Foto galerija: Otvaranje vrtića Cvrčak i mrav u Triblju Foto: Marko Gracin


Kako je istaknula, njihova je obaveza da čuvaju novu zgradu, koja je nastala sinergijom pedagoške struke i izvođača, za buduće generacije vrtićke djece.


– Naš vrtić punih dvanaest godina ima status eko ustanove, zlatni certifikat i u njemu provodimo odgoj za održivi razvoj koji je u srži našeg odgojno-obrazovnog rada, sam rad vrtića ocijenjen je kao uspješan i nagrađen je raznim nagradama i priznanjima.


Smatramo kako je najveći domoljubni čin način da ostavimo svoju domovinu, svoj kraj netaknutim i čistim. S obzirom na sva dosadašnja priznanja, letvicu treba postaviti visoko te nastaviti s dosadašnjim radom malog vrtića za velika djela u kojem vladaju mir, ljubav i zajedništvo, rekla je Jerčinović.Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković koji je prisustvovao u ulozi predstavnika Vlade ocijenio je Općinu Vinodol perspektivnom jer je pokazala da u sinergiji općine i županije može pripremiti projekte za europske fondove, te je stoga obećao svoju podršku, kao i podršku svih ostalih koji su iz toga kraja, i u svim budućim planovima i projektima za napretkom.


Jednako tako i načelnik Vinodolske općine Marijan Karlić izrazio je zadovoljstvo zbog sinergije općine, županije i ministarstva, kako je rekao, a izgradnjom vrtića napravljen je proizvod “na pravom mjestu, s pravom cijenom i s pravom promocijom koji je rađen s ljubavlju”, zaključio je Karlić.


Novi objekt vrtića “Cvrčak i mrak” je modularne gradnje, a izvođač radova je tvrtka Jedinstvo Krapina poznata po modularnoj gradnji u kojoj se, nakon temelja te ostalih betonskih i zemljanih radova, moduli dalje slažu u cjelinu, te se tako radovi odvijaju mnogo brže, za razliku od klasičnog principa gradnje.


Svečanosti su prisustvovali načelnik Vinodolske općine Marijan Karlić, ravnateljica Dječjeg vrtića “Cvrčak i mrav” Dajana Jerčinović, ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje PGŽ-a Edita Stilin, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te zamjenica župana Marina Medarić.


Projekt izgradnje novog objekta Dječjeg vrtića “Cvrčak i mrav” u Triblju investicija je vrijedna 13.119.985,19 kuna. Djelomičnu financijsku potporu, u iznosu od 7,4 milijuna kuna, osigurala je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju pri Ministarstvu poljoprivrede, dok je ostatak potrebnih sredstava osigurano kreditiranjem HBOR-a.