REKORDAN ODAZIV

U svega 5 sati popunjeno svih 110 prijava za Plivački maraton Šilo-Crikvenica

P. N.

Foto TZ Grada Crikvenice

Foto TZ Grada Crikvenice

Nije bilo lako procijeniti koliko će se natjecatelja prijaviti, no na iznenađenje organizatora, Turističke zajednice Grada Crikvenice, i ove je godine ostvaren jedan rekordCRIKVENICA – Crikvenica je već dugi niz godina prepoznata kao grad maratona. Najstariji među njima, Plivački maraton Šilo-Crikvenica, ujedno i najstariji na Jadranu, dosadašnjih je godina rušio rekorde po broju natjecatelja kojih je iz godine u godinu bilo sve više. Omiljen je među profesionalnim plivačima daljinskog plivanja, jer je već godinama u sustavu bodovanja za Cro cup. No, obožavaju ga i  brojni rekreativni plivači, od kojih mnogi samo za njega treniraju cijelo ljeto.  Ovo su razlozi zbog kojih je interes uvijek velik.


Ove godine je, zbog epidemioloških mjera kojima podliježu sva događanja pa tako i ovaj jubilarni 110. Plivački maraton Šilo – Crikvenica, maksimalni broj natjecatelja ograničen na 110. Nije bilo lako procijeniti koliko će se natjecatelja prijaviti, no na iznenađenje organizatora, Turističke zajednice Grada Crikvenice, i ove je godine ostvaren jedan rekord, a veže se uz rekordno vrijeme u kojemu je ispunjena kvota od 110 prijavljenih natjecatelja.


U svega pet sati od otvaranja prijava organizator je bio primoran iste i zatvoriti. Istovremeno smo tužni i radosni,  poručuju iz Turističke zajednice Grada Crikvenice jer, iako rekordno vrijeme u kojemu su se natjecatelji prijavili uvelike govori o prepoznatljivosti i značaju maratona, žalosna je činjenica što se u ovim okolnostima ne može omogućiti prijava većem broju natjecatelja, odnosno svima koji žele okušati se u ovom morskom izazovu.
Međutim, male nade za nekoliko natjecatelja još uvijek ima. Zbog izuzetno velikog interesa za ovogodišnjim izdanjem maratona, organizator će prilagoditi propozicije i uvjete natjecanja te će prijavljenima na 110. Plivački maraton Šilo – Crikvenica skratiti rok za uplatu kotizacije do 31.7.2020. Tek je uplatom kotizacije i slanjem potvrde na e-mail [email protected] elektronička prijava konačno potvrđena. Na taj će se način potencijalno pružiti mogućnost za naknadnim prijavama koje će, ukoliko do toga dođe, biti otvorene od utorka 4. kolovoza 2020. Preporuka organizatora za sve zainteresirane je pratiti objave na web stranici www.rivieracrikvenica.com te Facebook stranici „Plivački maraton Šilo – Crikvenica“.