"Prozujali" obalom

U Novom se okupili ljubitelji kultnih motocikala. Došla i Rim Tim Tagi Dim vespa

Robert Šimonović

Foto: Ana Križanec

Foto: Ana KrižanecNOVI VINODOLSKI – Vespe svih boja, godišta i oblika su poput pčelica prozujale Novim Vinodolskim, Ledenicama i Klenovicom, a mi smo ih »uhvatili« na Frankopanskom trgu u Novom Vinodolskom. Glavni i odgovorni za okupljanje vespi i njihovih vozača jesu momci iz Vespa kluba Novi Vinodolski, koji su nam otkrili da je grad »Vinodolskog zakonika« okupiralo 115 vespi iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Italije.


Kako kaže Miro Dugonjić iz novljanskog Vespa kluba, najatraktivnija je klupska vespa Sprint 150 iz 1966. godine. Košta oko 5.000 eura, na njoj su svi dijelovi originalni, a za ovu priliku bila je ukrašena i pletenim tabletićima. Razlog je i više nego jasan – to je »Rim Tim Tagi Dim« vespa!


Predsjednik Kluba Danijel Pavličević otkrio nam je da Vespa klub Novi Vinodolski službeno postoji od 2015. godine.
– Prvi đir napravili smo 2012. godine, a danas imamo 21 člana. Ljubav prema vespama prisutna je od malih nogu. Prvu sam kupio 1990. godine. Otad sam ih dosta promijenio, stalno se nešto popravlja, šarafi… To je zanimacija i hobi, kaže Pavličević, otkrivši i da je Miro nedavno bio na svjetskom skupu vespi u Pontaderu kraj Pise, gdje se vespe proizvode.


– Napravio sam 605 kilometara u jednom smjeru vozeći vespu. Lani sam bio u Švicarskoj i tad sam napravio oko 1.500 kilometara, govori Miro.


U Novom srećemo i veselu ekipu iz Vespa kluba Rijeka, točnije, iz Jušića su prišli Claudio, Niko, Stipe, Valent, Luka, Vedran i Fabijan…


Zabave sasvim sigurno nije nedostajalo, budući da su »pčelari« posjetili Ledenice i Klenovicu, uživajući u ugodnom druženju, ručku, igrama, glazbenom programu, podjeli diploma, večeri…