Potpisani sporazumi

U Novom rekordan broj prijava za potpore poduzetnicima

Ante Peričić

Ove je godine odobreno 29 potpora od 54 pristigle prijave, što čini najveći broj prijava od 2015., otkad se potpore i dodjeljujuNOVI VINODOLSKI – U Novom Vinodolskom jučer su potpisani Sporazumi o dodjeli potpora za poticanje razvoja poduzetništva u 2021. godini. Ove je godine odobreno 29 potpora od 54 pristigle prijave, što čini najveći broj prijava od 2015., odnosno otkada se potpore i dodjeljuju. Najviše odobrenih programa spada pod Mjeru 6 – Potpora za razvoj mladih poduzetnika i poduzetnika početnika, a slijedi Mjera 11 – Potpora poduzetnicima za sufinanciranje nabave, ugradnje strojeva i opreme te uređenja poslovnog prostora.


Prilikom potpisivanja, koje je održano u dvama terminima, gradonačelnik Tomislav Cvitković zahvalio je prijavljenima te zaželio svima puno uspjeha u daljnjem radu i realizaciji poslovnih ideja. »Pozivam sve poduzetnike s područja Grada da se aktivno uključe u pripremu novog Programa poticanja razvoja poduzetništva koji sam i najavio prilikom svoje kampanje. Međusobnom suradnjom i uvažavanjem inovativnih ideja te realnih potreba gospodarskog sektora Novog Vinodolskog kreirat ćemo kvalitetniji Program«, istaknuo je Cvitković.


Ovaj se javni poziv provodi u suradnji s poduzetničkim centrom »Vinodol«, a ukupno je zatraženo pet stotina tisuća kuna, dok je odobreno 235 tisuća kuna potpora. Potpore će se najvećim dijelom utrošiti u nabavu opreme u svrhu unapređenja poslovanja te uređenja poslovnih prostora.