DND

U Crikvenici održana akcija Darujmo srcem za pomoć beskućnicima

Robert Šimonović

Foto Marino Klement

Foto Marino KlementPovodom Svjetskog dana činjenja dobrih djela Društvo Naša djeca Grada Crikvenice, uz potporu Grada Crikvenice, organiziralo je humanitarnu akciju Darujmo srcem.


Cilj akcije bio je pomoći Udruzi za beskućnike i socijalno ugrožene osobe Oaza te njihovom skloništu za beskućnike iz Rijeke i Primorsko-goranske županije.


Osim toga, cilj je bio uključiti ljude svih dobnih skupina, od djece do starijih, kao i podići svijest o beskućništvu i važnosti davanja onima kojima je potrebno.
U Crikvenici su se prikupljali nepokvarljivi prehrambeni proizvodi, proizvodi za osobnu higijenu i novčane donacije u zamjenu za ručno izrađene proizvode članova DND-a Crikvenica.


Kako javljaju iz DND-a Crikvenica, ovom akcijom, osim hrane i higijenskih potrepština, prikupljeno je 420 eura koji su donirani prilikom posjete članica Društva Naša djeca Grada Crikvenice Udruzi Oaza u Rijeci.


Svaki doprinos će izravno pomoći skloništu za beskućnike, čineći značajnu razliku u životima njegovih korisnika.


Organizator obilježavanja Svjetskog dana činjenja dobrih djela, kao partner organizacije Good Deeds Day, za cijelu je Hrvatsku Udruga Djeca za bolji svijet.


Good Deeds Day organizacija inače djeluje u 110 zemalja svijeta i okuplja preko 4.900.000 volontera. Ideja je da navedeni svjetski dan činjenja dobrih djela postane tradicionalni događaj u Hrvatskoj koji će se obilježavati svake godine i na taj način doprinijeti stvaranju navike pomaganja i brige o drugima, okružju oko nas, prirodi i životinjama kako bi svi skupa sutra živjeli u boljem i kvalitetnijem društvu.