Od Frankfurta do Imotskog

Trojac humanitaraca na biciklističkom putu dugom 1.500 kilometara zastao u Novom

Franjo DeranjaNOVI VINODOLSKI – Jučer predvečer trojicu biciklista supermaratonaca – Miljenka, Tomislava i Marka – humanitarni put dug 1.500 kilometara doveo je u Novi Vinodolski. Tu su ih, u gradu Vinodolskog zakona i braće Mažuranića, oko 18 sati, u središtu grada dočekali gradonačelnik Velimir Piškulić i njegov zamjenik Tomislav Cvitković


U Novom Vinodolskom napravit će kraći predah i već danas nastaviti svoj »Put za život«.


Put ovu trojicu sportaša-humanitaraca vodi dalje prema cilju u Imotskom.
Gradonačelnik Piškulić poželio im je dobrodošlicu i svu sreću u nastavku uspješnog i napornog puta, uručivši im povelje Grada Novog Vinodolskog.


– Krenuli smo 4. listopada iz Frankfurta i dosad smo prešli 950 kilometara, rekao je Miljenko, koji na dva kotača putuje s bratom Tomislavom Mrkonjićem te Markom Marićem, a sva su trojica rodom Imoćani.


Miljenko je prije deset godina prebolio rak limfnih žlijezda, a ovim putem želi motivirati svu oboljelu djecu. Novac prikupljen u ovoj akciji bit će doniran. Polovina sredstava namijenjena je njemačkoj dječjoj bolnici u kojoj se Miljenko liječio, a polovina Udruzi Sanus – Split, klubu roditelja djece oboljele od malignih bolesti koja je svoj rad posvetila djeci oboljeloj od te vrste bolesti.