Kandidat HDZ-a

Tomislav Cvitković: Prioriteti razvoj i bolji uvjeti za život stanovnika Novog

Franjo Deranja

Trudom i radom, uz potporu države, stvari ćemo ubuduće učiniti još boljima jer niz je projekata u tijeku ili u pripremi, ali i u planu kroz naše nove programe – rekao je Cvitković jučer na predstavljanjuNOVI VINODOLSKI – U srijedu se građanima Novog Vinodolskog predstavio Tomislav Cvitković, kandidat HDZ-a za novog novljanskog gradonačelnika. Potporu su mu dali još i Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture te predsjednik Županijske organizacije HDZ-a, a s njim i aktualni gradonačelnik Velimir Piškulić.


– Politika aktualnog vodstva Grada Novog Vinodolskog uvijek je bila razvoj grada i stvaranje što boljih uvjeta za život naših sugrađana, kako za mlade tako i za starije. Tijekom posljednjih nekoliko godina u tome se u dobroj mjeri i uspjelo kroz realizaciju mnogih projekata koje smo proveli u suradnji s Vladom Republike Hrvatske te povlačenjem sredstava iz EU fondova – rekao je Cvitković.


EU potpore


– U posljednjem mandatu povukli smo 286 milijuna kuna EU potpore i 70 milijuna kuna iz proračuna Republike Hrvatske, a osobito je uspješna bila 2020. godina, kada smo realizirali projekte izgradnje infrastrukture u Poslovnoj zoni Zapad, dogradnju Dječjeg vrtića Fijolica, sanaciju odlagališta otpada Duplje te izgradnju novog Doma zdravlja. Vrijeme u kojem živimo nije jednostavno, ali trudom i radom, uz potporu države, stvari ćemo ubuduće učiniti još boljima jer niz je projekata u tijeku ili u pripremi, ali i u planu kroz naše nove programe. Novi Vinodolski već sada jest, ali bit će ubuduće još više grad po mjeri čovjeka – rekao je aktualni zamjenik gradonačelnikaTomislav Cvitković.
Ministar Oleg Butković zahvalio je aktualnom gradonačelniku Velimiru Piškuliću na dosad uspješnom obnašanju te dužnosti, i to tijekom proteklih pet i pol godina, a također istaknuo da mu je drago što i dalje ostaje dio tima u gradskom vodstvu. Podržao je kandidaturu Tomislava Cvitkovića koji se bori za svoj prvi mandat te pohvalio ostvarenje mnogih značajnih projekata na području grada.


Posebice je naglasio značenje buduće obilaznice oko Novog Vinodolskog čija bi gradnja trebala početi uskoro. Ponude su otvorene, rekao je Butković, a idućih dana treba se odlučiti o izboru najpovoljnijeg ponuđača. Ujesen se očekuje početak ostvarenja ovog dosad najvećeg prometno-infrastrukturnog pothvata na području ne samo Grada Novog Vinodolskog, već i u Primorsko-goranskoj županiji. Butković je rekao da resorno ministarstvo u suradnji sa Županijskom lučkom upravo planira rekonstruirati i izgraditi primarni lukobran u gradskoj luci, a riječ je o investiciji vrijednoj više od 30 milijuna kuna.


Podrška Piškulića


Gradonačelnik Velimir Piškulić podupro je kandidaturu Tomislava Cvitkovića i naglasio da je u suradnji s njim ostvario mnoge značajne projekte u gradu, osobito sustav otpadnih voda, trenutačno najznačajniji projekt tzv. aglomeracije Crikvenica-Selce-Novi Vinodolski. Aktualna etapa tih radova na području Novog Vinodolskog trebala bi biti dovršena do početka glavne turističke sezone, a nastavak će slijediti ujesen, na području Grabrove i Povila.


Prikupljanje potpisa građana za kandidaturu Tomislava Cvitkovića počet će u petak 23. travnja u 9 sati u gradskom središtu.