SLAVLJE 

Svečano obilježen Dan OŠ Zvonka Cara: Hana Malnar učenica generacije

Robert Šimonović

Učenici su oduševili plesom, pjesmom i recitacijama / Foto: D. DONADIĆ

Učenici su oduševili plesom, pjesmom i recitacijama / Foto: D. DONADIĆ

Najsvečaniji trenutak bilo je proglašenje učenika generacije, a to je ove godine u crikveničkoj školi Hana Malnar, učenica 8.b razredaCRIKVENICA – Osnovna škola Zvonka Cara obilježila je Dan škole svečanom sjednicom i prigodnim programom. Bila je to prigoda da se škola pokaže javnosti, pohvali svojim uspjesima, kao i da se dodijele nagrade i priznanja najuspješnijim učenicima i učiteljima.


– Privodimo kraju još jednu školsku godinu koju završava sveukupno 345 učenika. Veselimo se našim zajedničkim uspjesima, veseloj atmosferi u školi, dobrim odnosima i suradnji među učenicima, učiteljima i roditeljima. Potičemo rad i kreativnost, njegujemo pripadnost školi, pomaganje i međusobno razumijevanje te potičemo dobre odnose i suradnju – naglasila je ravnateljica Desiree Pečaver u uvodnom djelu svečane sjednice.


Najsvečaniji trenutak bilo je proglašenje učenika generacije, a titulu učenice generacije ove je godine ponijela Hana Malnar, učenica 8.b razreda. O Haninoj upornosti, uzornosti te o svim njezinim uspjesima govorili su ravnateljica Desiree Pečaver, Hanina učiteljica razredne nastave Anamarija Grbčić Pahlić te Hanin sadašnji razrednik Ivan Zubović. Prema Statutu OŠ Zvonka Cara, na kraju godine nagrađuju se učenici osmog razreda koji su sve razrede završili s odličnim uspjehom (s prosjekom od najmanje 4,80) i u svim razredima imali uzorno vladanje. Učenici koji su zadovoljili navedene kriterije, uz učenicu generacije Hanu Malnar, ove su godine i Luce Mudražija, Nika Patačko, Klara Ereiz i Marko Dragičević.
Školski odbor OŠ Zvonka Cara već nekoliko godina dodjeljuje i nagradu »Zvon dobrote« učeniku koji se istaknuo osobnim primjerom i potiče druge na pozitivno, nenasilno i tolerantno ponašanje. Ove je godine »Zvon dobrote« otišao u ruke učenice 7.b razreda Magdalene Rubčić. Školski je odbor nagradio i mentore čiji su učenici postigli zapažen uspjeh na državnom natjecanju, međužupanijskom natjecanju ili na županijskom natjecanju do 5. mjesta. Također, Grad Crikvenica svake godine nagrađuje učenike koji su dosegli županijsku ili više razine natjecanja, a nagrade su učenicima uručile predsjednica Gradskog vijeća Crikvenice Vesna Car Samsa te pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Jasminka Citković.


Zaposlenicima u školstvu Ministarstvo prosvjete i sporta svake godine dodjeljuje jubilarne nagrade te je ovom prigodom »jubilarcima« uručeno cvijeće za 5, 15, 20, 30 i 40 godina neprekidnog rada. Dan škole svojim su nastupom uljepšali učenici mlađih i starijih razreda matične i područne škole, koji su oduševili plesom, pjesmom i recitacijama.