SAFE STAY IN CROATIA

Stižu dodatni punktovi za testiranje građana i turista na području Crikvenice

Franjo Deranja

Dodatni punktovi za testiranje građana i turista organizirat će se u Crikvenici, Selcu i Dramlju, a u njihovo uspostavljanje aktivno će se uključiti Jadran, najveća hotelijerska tvrtka na ovoj rivijeriCRIKVENICA – Epidemiološki kontrapunkt u Hrvatskoj očito počinje funkcionirati: sve je manje novozaraženih, a sve više cijepljenih protiv pandemijske pošasti COVID-19. Optimizmu pridonosi i njemački »semafor« koji je upravo s Hrvatske »skinuo« crveno i dao nam zelenu atribuciju što se tiče rizika za putovanje njihovih turista.


Radi sigurnijeg boravka gostiju u turističkim destinacijama Grad Crikvenica organizirat će veći broj punktova za brzo testiranje osoba na koronavirus, a koordinaciju tog posla preuzima Turistička zajednica grada Crikvenice, koja će dnevno prikupljati podatke o gostima zainteresiranima za testiranje. U uspostavljanje dodatnih punktova za testiranje aktivno će se uključiti Jadran, najveća hotelijerska tvrtka na ovoj rivijeri, kako bi time povećali kvalitetniju kontrolu i brzinu pružanja te usluge koja će jamčiti sigurnost svih gostiju, kao i zaposlenika.


Dodatni punktovi za testiranje građana i turista organizirat će se u Crikvenici, Selcu i Dramlju, a za prva testiranja, ovisno o interesu gostiju, bit će sve spremno već od 28. svibnja.
– Otvaranjem dodatnih mjesta za testiranje naših gostiju želi se na što brži način zadovoljiti sve potrebe u nadolazećem razdoblju kada se očekuje i povećani broj dolazaka gostiju. Želimo da Crikvenica bude zdravstveno siguran grad za njene stanovnike i sve goste – rekao je gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina.


– Kako informacije s emitivnih tržišta jasno pokazuju, gosti traže sigurnost i odgovornost, a mi, njihovi domaćini, aktivno promoviramo projekt Safe Stay in Croatia – rekla je Marijana Biondić, direktorica Turističke zajednice grada Crikvenice.


– Zadovoljni smo odazivom naših zaposlenika na cijepljenje jer smo svi svjesni da je to najbolji način zaštite od zaraze. Za nas kao turističku tvrtku koja naglasak u svojem poslovanju stavlja na kvalitetu usluga, podatak da je najveći dio naših zaposlenika cijepljen ima snažnu poruku – rekao je predsjednik Uprave Jadrana Goran Fabris i dodao:


– Organiziranjem dodatnih punktova za testiranje građana i turista želimo pridonijeti stvaranju ukupnog ozračja sigurne destinacije za sve nas jer je zdravo i sigurno okruženje pravi preduvjet punog poslovnog uspjeha.