Porazili RK Gospić

Senjski rukometaši proslavili ulazak u 1. Hrvatsku rukometnu ligu – Jug

Dorotea Prpić

roslava je uslijedila nakon utakmice s RK Gospić koju su Senjski rukometaši dobili s rezultatom 45:17SENJ „Večeras je naša fešta“, „Mi smo prvaci“, „Senju moj grade“ …i još niz pjesama orilo se je senjskom sportskom dvoranom gdje su senjski rukometaši sa svojom vjernom publikom slavili ulazak u 1. Hrvatsku rukometnu ligu – Jug.


Proslava je uslijedila nakon utakmice s RK Gospić koju su Senjski rukometaši dobili s rezultatom 45:17. Bila je to još jedna u nizu  pobjeda senjskih rukometaša koji su još pred četiri kola osigurali prvo mjesto na ljestvici  u 2. HRL – Zapad, te time  i ulazak u viši rang natjecanja. Još ih čeka posljednja utakmica ove sezone, u gostima igraju  s RK Mornar Dramalj-Crikvenica, ali ona ništa ne mijenja jer  su plasman odavno osigurali pa će u novoj sezoni igrati će u 1. HRL – Jug.


Kako je ovo bila i pretposljednja utakmica  ove sezone, ali i  zadnja u kojoj su   bili domaćini, senjski rukometaši su odlučili veliki uspjeh proslaviti  sa svojom   publikom, a da senjski rukomet odista ima odanu  publiku  koja ih vjerno prati i kod kuće i na gostovanjima moglo se je vidjeti nakon završetka ogleda s Gospićanima, kada je počelo slavlje. Bila je tu i senjska Gradska glazba, a iznenađenje su priredile navijačice i rukometašima darovale pobjedničku tortu.
„Zahvala na potpori svim igračima, trenerima, našoj vjernoj publici,  članovima uprave, svim prijateljima kluba , ali i sponzorima i donatorima koji su prepoznali  našu kvalitetu. Zasluženo ulazimo u prvu ligu. Veliko hvala i Gradu Senju  i svim strukturama gradske vlasti koje su nas do sada pratile, kao i svim sportskim djelatnicima iz  Senja i Ličko-senjske županije koji su nam  velika podrška. Imamo kvalitetne mlade igrače koji za nekoliko godina mogu igrati u prvoj ligi, a nadam se da ćemo uspjeti vratiti i  sve naše Senjane koji trenutno igraju u premijerligaškim klubovima  i u  Europi, jer je RK Senj  danas dostojan njihove kvalitete“, izjavio je predsjednik RK Senj Nikola Čupić.