Humanitarna akcija na tržnici

Senjani pokazali veliko srce za pomoć Adamu i odazvali se na humanitarnu prodaju ribe

Dorotea Prpić

Supružnici Danijel i Silvija Strugar / Foto D. PRPIĆ

Supružnici Danijel i Silvija Strugar / Foto D. PRPIĆ

Akciju je organizirao obrt Šampjer vlasnika Danijela Strugara, koji je sa suprugom Silvijom u svojoj ribarnici prodavao ribu, a sav prihod od prodaje namijenjen je liječenju Adama CvitkovićaSENJ – I jučer su se Senjani, kao nebrojeno puta dosad, odazvali na poziv u pomoć i pokazali svoje veliko srce i empatiju. Masovno su se uključili u humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za pomoć u liječenju teško bolesnog petnaestogodišnjeg Adama Cvitkovića iz susjedne Klenovice.


Akcija je provedena prodajom svježe ribe na senjskoj tržnici, a organizirao ju je uslužni obrt Šampjer vlasnika Danijela Strugara, koji je sa suprugom Silvijom u svojoj ribarnici na senjskoj tržnici prodavao ribu, a sav prihod od prodane ribe namijenjen je liječenju Adama Cvitkovića.Podršku akciji dala je i senjska Humanitarna udruga Bura, a premda je akcija bila planirana u trajanju od četiri sata, sva je riba prodana za svega dva sata.


Senjani su u redu čekali za humanitarnu kupovinu ribe / Foto D. PRPIĆ

Senjani su u redu čekali za humanitarnu kupovinu ribe / Foto D. PRPIĆ

– Supruga Silvija i ja došli smo na ideju organizirati ovu akciju vidjevši preko Facebooka apel za pomoć. U biti već smo i prije sudjelovali u takvim akcijama, nije nam to strano. Htjeli smo dati doprinos koliko je u našoj moći. Budući da se bavimo prodajom ribe, mislili smo da je to najjednostavniji način da privučemo ljude i na taj način prikupimo sredstva za Adama – kaže o ideji organizacije humanitarne akcije Danijel Strugar i dodaje da je akcija nadmašila sva njihova očekivanja.– Prodano je više od 150 kilograma ribe, što je pet do šest puta više od uobičajene dnevne količine koju prodamo. Čak smo i zatečeni jer je ispalo, nažalost, da je ribe na kraju i falilo – kaže Strugar.


Prodajom ribe prikupljeno je 4.490 kuna, a iz obrta Šampjer zahvaljuju svima na sudjelovanju u akciji. Zahvalu upućuju i onima koji su donirali financijska sredstva, a da nisu kupili ribu ili su je plaćali više nego je iznosila njezina cijena, sve s ciljem da daju svoj doprinos i pomognu u liječenju Adama Cvitkovića.