Gradilište u centru

Sanacija sunčališta nakon radova na Zapadnom lukobranu: Crikvenica izdaje odobrenje za uklanjanje rasutog tereta

P. N.

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Potrebno je sanirati sunčalište, odnosno ukloniti deponirani materijal te tako centar mjesta staviti u prvobitno stanjeNakon prošlotjedne konferencije za medije, sazvane zbog radova na Zapadnom lukobranu koji se odvijaju u centru Crikvenice, Grad Crikvenica izdao je odobrenje za sanaciju, odnosno uklanjanje rasutog materijala na toj lokaciji i to do 2. srpnja u 20 sati, kako bi navedena lokacija bila spremna za dolazak i boravak turista na području grada.


Naime, potrebno je sanirati sunčalište, odnosno ukloniti deponirani materijal te tako centar mjesta staviti u prvobitno stanje. Sanacija je prije svega potrebna parku te plivalištu kako bi ga djeca mogla neometano i bez ikakve opasnosti koristiti.


U Crikvenici trenutno boravi gotovo šest tisuća gostiju, što domaćih, što stranih, te trenutni izgled centra Crikvenice gdje se izvode radovi ne izgleda nimalo privlačno. To je velik problem upravo zato jer je Crikvenica turističko mjesto, a na ovaj su način još i dodatno otežani uvjeti za obavljanje turizma koji su već prethodno narušeni pojavom koronavirusa.
– Molio bih da se uistinu poštuje odluka Grada jer većina stanovnika Crikvenice živi od sezone te neću dopustiti da se ljudima u ovakvim uvjetima još i onemogućuje iskorištavanje potencijala turizma. Smatram da ja kao gradonačelnik moram zaštititi svoje ljude i omogućiti im da se bave turizmom, a gostima omogućiti siguran i ugodan boravak u našem gradu. Naš cilj je da prikažemo našu Crikvenicu biserom Jadrana, što ona zapravo i jest, te da iskoristimo prednosti koje smo stekli disciplinom prilikom pridržavanja mjera protiv širenja zaraze – kazao je gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina.