Uspio projekt

Projekt Zaželi ponovo u Vinodolskoj općini, zapošljava se 10 žena

Robert Šimonović

Foto Vinodolska općin

Foto Vinodolska općin

Tako će ponovno biti zaposleno 10 djelatnica koje će brinuti o 60 starijih i nemoćnih osoba na području Vinodolske općineProjekt Zaželi ponovno će djelovati na području Vinodolske općine, javljaju iz Općine.


Naime, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije proveo je procjenu kvalitete projektnog prijedloga Vinodolske općine te je isti prošao drugu fazu postupka dodjele sredstava, što znači da projekt ulazi u svoju treću fazu, koju će provesti Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.


Općinski načelnik Daniel Grbić, u pratnji predsjednika Općinskog vijeća Deana Barca, u Splitu je potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. – 2020., prema kojem će Vinodolskoj općini biti dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 490.300 kuna za provođenje treće faze projekta Zaželi.
Tako će ponovno biti zaposleno 10 djelatnica koje će brinuti o 60 starijih i nemoćnih osoba na području Vinodolske općine. Ugovore je osobno uručivao predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, zajedno s ministrom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marinom Piletićem.


– Projektni prijedlog ocijenjen je visokom ocjenom, što ukazuje na važnost programa Zaželi za područje Vinodolske općine te nužnost ponovnog provođenja pomoći u kući, ali ističe i kvalitetu koju je program postigao u protekle tri godine, ističu iz Vinodolske općine.