Zajednički pothvat

Predstavljeni novi promotivni materijali jedinstvene Crikveničko-vinodolske rivijere

Robert Šimonović

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Poseban naglasak stavljen je na novu mrežu biciklističkih staza te brošuru outdoor programa.U maloj dvorani crikveničkog hotela “Miramare” direktorice turističkih zajednica gradova Crikvenice i Novog Vinodolskog te Vinodolske općine daans su predstavile nove promotivne materijale zajedničke i jedinstvene Crikveničko-vinodolske rivijere, a poseban naglasak stavljen je na novu mrežu biciklističkih staza, brošuru outdoor programa i aktivnosti, zajednički vizualni identitet i slogan, novu zajedničku mrežnu stranicu te video-promotivni materijal Crikveničko-vinodolske rivijere.


Kako je pojasnila direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice Marijana Biondić glavni cilj razvoja turizma Crikveničko-vinodolske rivijere je izgradnja održive, cjelogodišnje, konkurentne i međunarodno prepoznate dinamične rivijere rekreacije i zdravlja s bogatom ponudom sadržajnih turističkih iskustava.


Također, Biondić je rekla kako se suradnja triju turističkih zajednica temelji na dokumentu – “Strategija razvoja turizma Crikveničko-vinodolske rivijere 2019.-2029.”, a ona je u posljednje vrijeme sve intenzivnija i učestalija.
Slijedom toga, turističke zajednice s područja Rivijere pokrenule su i realizirale niz aktivnosti vezanih uz kreiranje turističkog proizvoda, ali i uz promociju Rivijere, koristeći zajednički vizualni identitet kao temelj sustavne komunikacije prema turistima, partnerima i javnosti.


Zajednička sinergija


Direktorica Turističke zajednice Grada Novi Vinodolski Tena Peričić pozdravila je zajedničku suradnju te napomenula kako se Crikveničko-vinodolska rivijera sastoji od tri vrlo različite cjeline, a koje u zajedničkoj sinergiji na tržištu izgledaju znatno atraktivnije, s obzirom na to da gost nerijetko ne razgraničava ova tri područja.– Gostima se moramo predstaviti kao cjelina, kroz prirodne ljepote, šetnice, plaže, gastronomiju i naše druge specifičnosti, odnosno sadržaje i ponudu, zato što se na taj način puno bolje pozicioniramo na samim tržištima, rekla je Peričić.


Direktorica Turističke zajednice Vinodolske općine Alenka Spoja zahvalila je svima onima koji prate promociju zajedničkih aktivnosti i projekata Crikveničko-vinodolske rivijere, kao i svim prethodnicima u turizmu koji su započeli suradnji triju turističkih zajednica.


– Naša suradnja traje dugi niz godina, a trudit ćemo se da se ona i dalje nastavi, kao i da je svakodnevno dodatno oplemenjujemo.


Usmjereni smo jedni na druge, pa tako mi iz Vinodolske općine ne možemo bez mora i ponude turističkih zajednica Crikvenice i Novog Vinodolskog, ali niti more ne može bez nas, odnosno bez zaleđa koje obiljuje prirodnim ljepotama, kulturno-povijesnom baštinom i drugim atrakcijama, rekla je Spoja.


Mreža biciklističkih staza


Direktorice turističkih zajednica posebno su promovirale revidiranu, osvježenu i moderniziranu mrežu biciklističkih staza.Mreža biciklističkih staza napravljena je još 2000. godine, kada je bila prva takva na Kvarneru, a sada je ona modificirana s obzirom na nove standarde, trendove, kategorizacije i interese samih biciklista.


Mrežu je predstavio Bojan Šenkinc iz agencije specijalizirane za programe aktivnog odmora – Promotiv.


Šenkinc je pojasnio kako je mreža biciklističkih staza živa stvar koja se s vremenom mijenja, s obzirom na nove zahtjeve tržišta. Mreža je tako proširena na znatno veće područje te su staze razvrstane u nekoliko kategorija.


– Napravili smo mrežu koju čini 10 biciklističkih staza na području čitave Rivijere. Ukupna duljina svih staza iznosi 420 kilometara, a one povezuju gotovo sve prirodne i kulturno-povijesne atrakcije na crikveničko-vinodolskom području.


Staze su podijeljene u tri kategorije. Tako postoje dvije cestovne rute koje su ujedno i najduže, četiri “trekking” staze koje objedinjuju asfalt i makadam te četiri brdsko-biciklističke staze za one najzahtjevnije bicikliste, rekao je Šenkinc te napomenuo kako se start/cilj svake pojedine rute nalazi u svakoj od tri lokalne jedinice, kao i da se staze međusobno isprepliću.


Također, sve informacije o stazama moguće je pronaći u tiskanim kartama ili aplikacijama koje imaju mogućnost “skidanja” GPS traga, a one će ubrzo biti dostupne i na novoj zajedničkoj mrežnoj stranici Rivijere (crikvenica-vinodol.com). Prosječna duljina staza iznosi oko 35 kilometara. Duljina najkraće staze iznosi 27 kilometara, a najdulje čak 60.