Investicija

Potpisani ugovori za rekonstrukciju luke Podvorska u Crikvenici vrijedni 8,6 milijuna kuna

Portal Novi list

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Zahvatom je predviđeno rušenje postojećeg gata te gradnja dva nova temeljem čega će se dobiti 40 novih vezovaUoči Dana pomoraca, u sjedištu Primorsko-goranske županije, ravnatelj ŽLU Crikvenica Mario Kružić, u prisustvu župana Zlatka Komadine, potpisao je ugovore vrijedne 8,6 milijuna kuna za projekt „Rekonstrukcije luke otvorene za javni promet lokalnog značaja – luke Podvorska“ s izvođačima radova.


Zahvatom je predviđeno rušenje postojećeg gata te gradnja dva nova temeljem čega će se dobiti 40 novih vezova.


„Zadovoljstvo mi je da možemo svjedočiti još jednom potpisivanju ugovora o izgradnji luka na našem području. Nakon velikog zahvata na glavnoj luci u Crikvenici ovog puta na red je došla luka Podvorska, gdje je dogovorena vrijednost radova preko 8,6 milijuna kuna.
Zahvaljujem Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture koje je najveći sufinancijer projekta. U našoj županiji, doslovno u svakoj luci i općini koja je na moru, imamo projekte, a tako ćemo i nastaviti“, rekao je župan Komadina.Kako je istaknuo ravnatelj Kružić, za rekonstrukciju većeg gata, u vrijednosti od oko 5 milijuna kuna, financijska sredstva su osigurana od strane resornog ministarstva u visini od 2,7 milijuna kuna, dok će ŽLU Crikvenica podmiriti ostatak.


Planirani početak radova je odmah, a završetak do početka turističke sezone. Druga faza rekonstrukcije predviđena je do kraja 2023. godine.


Planirana izgradnja dijeli se u dvije faze. U prvoj fazi, izvest će se radovi koji obuhvaćaju uklanjanje dotrajalog dijela postojećeg gata u dužini od oko 160 m.


Rekonstrukcija GAT-a 2 predviđa se izvesti u ukupnoj dužini od 150 m te širini 2,50 m. Također, predviđena je izrada sidrenog sustava i hidrantske instalacije. Druga faza obuhvatit će izvedbu GAT-a 1 u ukupnoj dužini od oko 83 m te 2,50 m širine.


Potpisivanju je prisustvovao i privremeni pročelnik UO za pomorsko dobro, promet i veze Zlatan Marunić, a u ime izvođača radova direktor BSK COMMERCE d. o. o. Boris Sabolić i direktor ING-GRADNJA d.o.o. Hisen Hyseni.