Radovi

Potpisan ugovor: Dramalj dogradnjom vrtića konačno dobiva jaslice

Biljana Savić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

U zajedničkom dvorištu škole i vrtića u Dramlju ugovor su jučer potpisali gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina te u ime izvođača direktor Arsen Bistričić, direktor tvrtke Izgradnja. Ovim projektom zaokružuje se ciklus obnove svih vrtića i škola u Crikvenici koji je krenuo 2007. godineDRAMALJ – Nakon turističke sezone, ma kakva ona bila, počet će dogradnja i adaptacija dječjeg vrtića i škole u Dramlju, što znači da će Dramalj konačno dobiti jaslice. U zajedničkom dvorištu škole i vrtića ugovor o javnoj nabavi su jučer potpisali gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina te u ime izvođača direktor Arsen Bistričić, direktor tvrtke Izgradnja. Vrijednost radova iznosi nešto manje od 4,2 milijuna kuna.


– Drago mi je što će i Dramalj konačno dobiti jaslice, a to je posljednje mjesto na crikveničkom području koje još nema jasličku grupu. Adaptacijom ćemo riješiti i grijanje na koje su roditelji imali česte prigovore – kazao je Rukavina, izrazivši zadovoljstvo što je izvođač radova domaća tvrtka.


Nastavak ulaganja


Ovim se projektom nastavlja ulaganje u odgojno-obrazovne ustanove na području grada Crikvenice, nakon što su energetski obnovljene zgrade Dječjeg vrtića Radost i Osnovne škole Vladimira Nazora te uskoro počinje i energetska obnova Osnovne škole Zvonka Cara.
Grad Crikvenica je, osim ovih projekata, ugovorio i izradu projektne dokumentacije za izgradnju novog vrtića u Gornjem Kraju.U Dramlju je projektom definirana dogradnja objekta jaslica uz postojeću zgradu unutar koje se nalaze područni vrtić i područna škola Vladimira Nazora, dogradnja objekta s pomoćnim prostorima za osnovnu školu te adaptacija postojećih prostora vrtića.


Postojeći objekt izgrađen je prije 90 godina, u međuvremenu je dijelom i adaptiran. Primarni zadatak projekta uređenja, adaptacije i dogradnje dječjeg vrtića i osnovne škole u Dramlju je osiguravanje prostora za jaslice koje se dograđuju na sjevernom dijelu zgrade kao prizemna etaža, a sadržavat će dnevni boravak, prostoriju za njegu djece, garderobu, sanitarije za djecu i osoblje, kuhinju i zbornicu.


Botanički vrt


Krov iznad tog dograđenog dijela jaslica projektiran je kao prohodni krov na kojem se nalazi botanički vrt gdje će biti posađene biljke u gredicama. Prostori vrtića se adaptiraju kako bi se njihova funkcija uskladila s dogradnjom jaslica te se na taj način dobiva veći prostor za dnevni boravak vrtića. Usporedno se uređuje i parter vrtića i škole te sveukupni okoliš objekta u kojem će se naći prostora za mali park s novim spravama.


Jučerašnjem potpisivanju nazočile su zamjenice gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović i Silvia Crnić, član Uprave Izgradnje Goran Rubčić, ravnateljica Osnovne škole Vladimira Nazora Deana Čandrlić-Zorica te ravnateljica Dječjeg vrtića Radost Martina Magaš. Crnić je podsjetila da se projektom u Dramlju zaokružuje ciklus obnove svih vrtića i škola u Crikvenici koji je krenuo 2007. godine ulaganjem u Selcu, a nastavio se ulaganjem u Jadranovu 2014. godine.