Višednevna regata

Počinje atraktivan sportski događaj, jedriličarska Trka do Krka starta danas iz Selca

P. N.

Predviđena je ruta od 55 nautičkih milja, a jedri se od Selca, gdje je predviđen start danas u 19 sati, zatim oko otoka Krka, te do cilja u Novom Vinodolskom ispred Marine Novi, najkasnije u nedjelju u 14 satiSELCE – Predivno prirodno okruženje i povoljni vremenski uvjeti dobra su formula za održavanje još jedne, ove godine sedme po redu, jedriličarske utrke Trka oko Krka.


Ova višednevna odobalna regata održat će se u akvatoriju otoka Krka od danas do nedjelje. Predviđena je ruta od 55 nautičkih milja, a jedri se na relaciji Selce – oko otoka Krka – Novi Vinodolski u uvjetima koji mogu pokazati različita lica akvatorija, od zahtjevne primorske bure, do bonace i kurenta. Smjer jedrenja oko Krka nije definiran i određuje se neposredno prije starta regate, na osnovu vremenske prognoze.


Sada već dobro poznatu rujansku regatu na Kvarneru i ove će godine, prema najavama, odjedriti tridesetak jedrilica, a osim velikih regatnih jurilica zastupljene će biti i atraktivne klase Mini 650, Melges 24, J70, JustinTen… Regata je već stekla popularnost u jedriličarskoj zajednici i prepoznata je kao jedan od najatraktivnijih sportskih događaja na Kvarneru u posezoni.
Najzanimljivije nadmetanje zasigurno očekuje jedriličare u klasi JOD 35, u kojoj je za sada prijavljeno osam posada. Naime, radi se o dobro znanoj bivšoj ACI-jevoj floti koja je u rukama novih vlasnika pravo osvježenje na jedriličarskoj sceni Kvarnera. Organizatori raspolažu s još nekoliko brodova tog tipa pa su moguće i »last minute« prijave.


Start regate planiran je za danas u 19 sati ispred luke Selce, a cilj je ispred Marine Novi u Novom Vinodolskom, najkasnije u nedjelju u 14 sati. Regatu će biti moguće pratiti uživo na internetu putem »live-trackera« na www.regate.com.hr. Organizatori utrke, jedne od najizazovnijih regata na Kvarneru, su jedriličarski klubovi Jadro iz Selca i Burin iz Novog Vinodolskog.