Novi Vinodolski

Ove nedjelje nastavak Novi Adventa, evo što se sve sprema

Robert ŠimonovićNakon vrlo uspješnih Wine and paint radionica te predstave i pričaonice za djecu povodom sv. Nikole, ove nedjelje na Trgu Vinodolskog zakona sve posjetitelje očekuje nastavak Novi Adventa.


Nedjeljni program započet će u 16 sati u Narodnoj čitaonici i knjižnici otvaranjem izložbe dječjih radova pod nazivom “Svjetlost Božića u dječjim srcima”, dok je od 17 sati na rasporedu blagoslov druge adventske svijeće uz tisuće svjetlucavih lampica i prigodni program za koji će se pobrinuti djeca iz Dječjeg vrtića Fijolica, Osnovne škole Ivana Mažuranić te dječjeg crkvenog zbora “Sv. Mala Terezija” iz župe sv. Filipa i Jakova.


Zabava će se nastaviti uz grupu Trend i bogatu gastro ponudu s adventske kućice. Za očaravajuću božićnu kulisu pobrinut će se i Božićni vlakić, dodajući posebnu magiju svojim svjetlima i zvucima, a najmlađi će zasigurno uživati u Kući Djeda Božićnjaka.
Svaki dan nadolazećeg tjedna također će biti obogaćen raznolikim aktivnostima, pa je tako već u ponedjeljak, 11. prosinca, na rasporedu Božićni Kviz pliz.


Božićni Kviz pliz održat će se u Domu kulture s početkom u 19 sati, a za sudjelovanje je potrebno prijaviti se na e-mail adresu [email protected] do 8. prosinca.


U utorak u Maloj sali Doma kulture održat će se prvi dio radionice keramike, koja je, kako ističu iz TZG-a Novi Vinodolski, popunjena do zadnjeg mjesta.


Srijeda će biti posvećena najmlađima, koji će kroz pričaonicu u Kući Djeda Božićnjaka upoznati čaroliju božićnog drvca. U utorak, 12. prosinca, svoja vrata Adventu po drugi put otvorit će Dječji vrtić Fijolica.


Čarolija Božića zavladati će dječjim vrtićem, Baka Mraz donijet će smijeh i radost, oslikavanje lica pretvoriti će mala lica u šarene likove, a animacija će ispuniti prostor igrom i smijehom.


Mališani će zaplesati uz DJ-a, dok će slatki kutak biti raj za male sladokusce. Drugi tjedan vrata će otvoriti i poseban dio Novi Adventa, tzv. Advent kod Mažuranića, koji će u punom sjaju zasjati u četvrtak, 14. prosinca.


Mnoštvo delicija, glazbenika, dječjih nastupa i zanimljivih gostovanja pretvorit će Advent kod Mažuranića u pravu simfoniju uživanja svih osjetila.