Riječki umjetnik

Otvorena izložba Borisa Roce u Gradskoj galeriji Turnac u Novom

Ante Peričić

Boris Roce, Jasna Rodin i Ivan Balažević

Boris Roce, Jasna Rodin i Ivan Balažević

Izložbu je moguće pogledati svakog dana od 10 do 12 te od 20 do 23 sata sve do 18. srpnjaU Gradskoj galeriji Turnac u Novom Vinodolskom otvorena je druga ovogodišnja izložba i to riječkoga umjetnika Borisa Roce.


Rođen u Kičevu, školovao se u Rijeci gdje je završio Pedagoški fakultet, odjel likovnih umjetnosti, smjer grafika, u klasi profesora Josipa Butkovića.


Bavi se keramikom i grafikom te pedagoškim radom. Dosad je održao 52 samostalne izložbe te sudjelovao u oko 550 skupnih. Pored toga, Roce je sudjelovao na gotovo 60 keramičarskih raku-kolonija i simpozija.
Izložbu je otvorio umjetnički ravnatelj galerije Turnac i akademski slikar Ivan Balažević te mr. sc. Jasna Rodin, koja piše da su radovi Borisa Roce bogati višeslojnim strukturama, smionim pomacima i esencijalnim razmišljanjem.


– Kao iskusnom planinaru, prizor se sam nameće, vizualno dominantan, prepun meditativne vrijednosti. Nekonvencionalnim i sasvim slobodnim pristupom otvoren prema eksperimentu i profesionalan u primjeni tradicionalnih znanja, ostvarenja Borisa Roce i ovaj put donose novinu potvrđujući kvalitetu umjetnika – kazuje Jasna Rodin.


Većina je radova nastala za vrijeme lockdowna te dominiraju planinski motivi. Izložbu je moguće pogledati svakog dana od 10 do 12 te od 20 do 23 sata sve do 18. srpnja.