Novi uspjeh

Novljanski “Majstori s mora” osvojili drugo mjesto na susretu mladih vatrogasaca u Sloveniji

Robert ŠimonovićNOVI VINODOLSKI – Ekipa vatrogasne mladeži DVD-a San Marino iz Novog Vinodolskog nastupila je u Črnomelju u Sloveniji na 22. Susretu mladih vatrogasaca Slovenije i Hrvatske.


Na susretu koji ima natjecateljski karakter »Majstori s mora« predstavljali su Primorsko-goransku županiju, a susret je okupio 32 ponajbolje ekipe iz Slovenije i Hrvatske. Treba istaknuti da su novljanski mladi vatrogasci bili i jedina ekipa s mora, ovog puta od Trsta do Dubrovnika.


U izuzetno jakoj konkurenciji ekipa novljanskog DVD-a plasirala se na drugo mjesto, zaostavši za prvoplasiranom ekipom samo 13 stotinki. Da su dali sve od sebe, govori i činjenica da su ostvarili i svoj, a ujedno i županijski natjecateljski rekord, odradivši vježbu za 44,91 sekundu.
Ovaj je susret uz natjecateljski karakter imao i cilj povezivanja i upoznavanja vatrogasne mladeži iz Slovenije i Hrvatske. Organizirana je i takozvana Vatrogasna olimpijada u sportskim igricama u kojoj su nastupile mješovite ekipe. I u tom natjecanju Novljani nisu razočarali. U mješovitim ekipama s DVD-om Koprivnica i DVD-om Nuštar osvojili su drugo i treće mjesto od 31 prijavljene ekipe. Natjecatelje su pozdravili, te najboljima uručili medalje i pehare, visoki dužnosnici Gasilske zveze Slovenije i Hrvatske vatrogasne zajednice.