Povratak u budućnost

Novljani vraćaju tradicionalni “Pozdrav Staroj i zdravicu Novoj godini”. Počele pripreme za podnevni doček

Franjo Deranja

Počeli smo s pripremama i nadamo se da će okolnosti i dopustiti održavanje ovog tradicionalnog podnevnog ispraćaja Stare i pozdrava Novoj godini – rekao je gradonačelnik Tomislav CvitkovićNOVI VINODOLSKI – Nakon dosadašnjeg »preskakanja« i otkazivanja zbog pandemije i strogih epidemioloških mjera, Novljani vraćaju svoj tradicionalni »Pozdrav Staroj i zdravicu Novoj godini« što se godinama održavala na Silvestrovo, i to točno u podne!


Iz gradskog vodstva i Turističke zajednice grada Novog Vinodolskog s tim u vezi dobre poruke i još bolje najave: Pozdrav Staroj godini i zdravica Novoj 2022. bit će održana na Silvestrovo, 31. prosinca, pripreme su već u tijeku, ali će se pričekati sredina prosinca i uvid u epidemiološku situaciju na lokalnom ali, dakako, i na širem planu, da bi se donijela konačna odluka o organizaciji i održavanju te donedavno redovite, vrlo popularne i masovno posjećene priredbe.


– Počeli smo s pripremama i nadamo se da će okolnosti i dopustiti održavanje ovog tradicionalnog silvestarskog podnevnog ispraćaja Stare i pozdrava Novoj godini, ali s obzirom na to da se mjere nacionalnog Stožera obično mijenjanju ili donose prvoga i 15. u mjesecu, pričekat ćemo sredinu prosinca da bismo vidjeli hoće li ova velika priredba i biti održana – rekao je novljanski gradonačelnik Tomislav Cvitković, koji je i predsjednik Turističkog vijeća TZ-a grada Novog Vinodolskog.
Optimisti se nadaju da će zaista ovaj put biti moguć svojevrsni »povratak u budućnost« i velika fešta na otvorenom!


Na tradicionalnom pozdravu Staroj i zdravici Novoj godini znalo se na Trgu Ivana Mažuranića na Silvestrovo u podne okupiti i do sedam tisuća posjetitelja iz Novog Vinodolskog i okolice, domaćih pa i inozemnih turista.