FIT4NOVI

Novi u zadnjem svibanjskom vikendu postaje centar sporta i rekreacije. Sve će trajati puna četiri dana

Robert Šimonović

Ponedjeljak je rezerviran za ples i rekreaciju / Foto TZG NOVI VINODOLSKI

Ponedjeljak je rezerviran za ples i rekreaciju / Foto TZG NOVI VINODOLSKI

Manifestacija je to koja će kroz četiri dana, od 27. do 30. svibnja, pokazati svu raskoš sportova i mogućnosti rekreacije uz turnire, prezentacijske treninge, šetnje, radionice i druge aktivnostiNOVI VINODOLSKI – Grad Vinodolskog zakonika i ove će godine u zadnjem vikendu svibnja postati centar sporta i rekreacije uz dobro poznatu i posjećenu manifestaciju FIT4NOVI, koja potiče na bavljenje sportom i provođenje vremena na otvorenom. Manifestacija je to koja će kroz četiri dana pokazati svu raskoš sportova i mogućnosti rekreacije uz turnire, prezentacijske treninge, šetnje, radionice i druge aktivnosti, a održavat će se u periodu od 27. do 30. svibnja.


Manifestacija će ove subote početi interpretacijsko-rekreativnom šetnjom u Ledenice, točnije na vidikovac Gradina s kojeg se pruža prekrasan pogled. Za interpretacijski dio šetnje bit će zadužena interpretatorica baštine Marijana Mužević, dok će rekreativni dio šetnje voditi poznati fitness trener Mario Valentić, koji će osim same šetnje, održati i kratku tjelovježbu u predivnom ambijentu vidikovca. Okupljanje će biti ove subote u Ledenicama, kod novog groblja u 10 sati. Istoga dana će se održati i šahovski turnir za juniore od 10 sati, dok će se turnir za seniore održati dan kasnije, u nedjelju, također od 10 sati. Prvoga dana bit će održana i prezentacija jedrenja te vježbe za treću dob, a započet će i teniski turnir koji će trajati sva četiri dana manifestacije.


U nedjelju će se biciklirati prema zaleđu Novog Vinodolskog
/ Foto TZG Novi Vinodolski


Sirova hrana


Subotnje popodne rezervirano je za radionicu sirove hrane, koja će se održati od 17 sati u prostoru bivšeg restorana Azur (Korzo hrvatskih branitelja 23), a s obzirom na ograničen broj mjesta, potrebna je prethodna prijava sudjelovanja na e-mail adresu [email protected] do popunjenja mjesta. Svi zainteresirani na radionici će se moći upoznati s drukčijim načinom prehrane i životnim stilom, ali i kušati mlijeko od badema, raw puding od chia sjemenki, raw toplu juhu, obročnu salatu i proteinski dresing od orašida.
Nedjeljno jutro počet će Biciklijadom prema zaleđu. Start će biti na Korzu hrvatskih branitelja, odakle će se biciklisti uputiti cestom preko Batera do Pletenog, zatim do skretanja prema vidikovcu Sviba, da bi se potom spustili istim putem do Batera i gostionice Ivana gdje će biti i pauza za osvježenje. Put će nastaviti preko Bribira i novljanskog polja, natrag u centar Novog Vinodolskog. Zahtjevnost ove rute je 3,5/5, a dužina 44,26 kilometara. Vozit će se laganim tempom uz pratnju novljanskih vatrogasaca. Tijekom dana posjetitelje očekuju i sportska igraonica za vrtićki uzrast, projekt vezan za prevenciju lošeg držanja i skolioze kod školske djece… U nedjelju se od 10 sati u Domu kulture odvija i stolnoteniski turnir.


Škola plesa


U ponedjeljak će početi malonogometni turnir Dijelovi grada, koji će se igrati u dva dana. U ponedjeljak će se odigrati utakmice razigravanja po skupinama, a u utorak polufinala i finale. Natjecat će se ukupno sedam ekipa, i to Prisika, Krasa, Šćedine, Šćedine 2, Karvarija, Placa-stari grad i Putnici. Ponedjeljak će biti rezerviran i za ples i rekreaciju uz prezentaciju zumba fitnessa za djecu i odrasle te pilates, ali i za jednu zanimljivu plesnu školu. Naime, Novljanima u goste dolazi voditelj plesne škole Dansel, međunarodno priznati i poznati plesač i sudac Elio Bašan, koji će sve zainteresirane naučiti pokoji korak salse, bachate i ostalih latino plesova. Iz Turističke zajednice grada Novog Vinodolskog pozivaju sve one željne novih znanja i dobrih ritmova da se pridruže plesnoj školi i nauče poneki novi plesni korak. Nakon plesa uslijedit će pjesma, a da ponedjeljak završi u veselom tonu pobrinut će se Ante Gelo bend, Alen Đuras, Iva Ajduković i Bruna Oberan, svima poznati kao pjevači A strane, The Voicea i emisije Volim Hrvatsku. Dobar uvod u koncert priredit će DJ Poweplayer.


Zadnjeg dana manifestacije bit će završnica teniskog i malonogometnog turnira, kad će biti proglašeni najbolji na turnirima, a održat će se i turnir u mini rukometu i malonogometni turnir starijih morčića. I ove će godine Udruga Novi korak kroz čitavu manifestaciju FIT4NOVI prodavati majice s nazivom manifestacije te će sav prikupljeni prilog biti iskorišten za potrebe rada udruge, odnosno kao pomoć za djecu s poteškoćama u razvoju, što će manifestaciji dati i humanitarni karakter. Organizator manifestacije FIT4NOVI je Turistička zajednica grada Novog Vinodolskog, a suorganizatori su Grad Novi Vinodolski, Centar za kulturu Novi Vinodolski, Udruga Novi korak te sportske udruge i klubovi s područja grada Novog Vinodolskog.