Ima svega

Novi čeka produženi vikend prepun događanja. Već večeras počinje Ružica Vinodola

Sanja GašpertNOVI VINODOLSKI – Predstojeći vikend u Novom Vinodolskom prepun je događanja. Danas, u jutarnjem terminu, od 10 sati na rasporedu je još jedno izdanje događanja Jedra Vinodola koje je odlično prihvaćeno i od strane domaćih ljudi i od strane posjetitelja, a večeras, u 20.30 sati započinje i tradicionalna manifestacija Ružica Vinodola 2022. Kako ističu u TZG-u Novi Vinodolski, projekt je ovo koji spaja grad i susjednu općinu kroz tradicijsku priču o izboru najmarljivije Ružice Vinodola, koja će zadnjeg dana natjecanja, nakon devet igara, biti okrunjena i proglašena novom Ružicom Vinodola. Natjecateljice će se večeras predstaviti javnosti u Bribiru te idući tjedan slijedi predstavljanje u Novom Vinodolskom.


Motoshow i kazalište


– S obzirom na to da je ostalo još nekoliko upražnjenih mjesta, pozivamo da se djevojke željne odlične zabave, novih poznanstava i divnog iskustva, prijave TZG-u Novi Vinodolski ili TZO-u Vinodolske općine, poručuju organizatori.


Ovaj će vikend biti i u znaku jednog motorističkog i jednog kulturnog događanja. Tako danas započinje i Harley Davidson show, uz rock glazbu i veliki broj Harley Davidson motora, koji će zasigurno plijeniti pažnju posjetitelja.
– S ponosom vas pozivamo i na izvedbe prve profesionalne kazališne produkcije. Riječ je o predstavi »Otočka terca« (po tekstu »Sjecišta« Beatrice Kurbel, adaptacija Ane Vilenica), u kojoj igraju tri proslavljene glumice – Branka Petrić Fehmiu, Olivera Baljak i Ana Vilenica. Režiju potpisuje mladi redatelj Ivan Vanja Alač, glazbu izvodi Natko Štiglić, a scenografiju je izradila Karla Kocijan. Predstava će se tri dana za redom odigravati u Dvorištu Doma braće Mažuranić uz prethodnu kupnju ulaznica, poručuju iz TZ-a grada Novi Vinodolski.


Šušur i u Klenovici


Ovog će vikenda i Klenovica svojim posjetiteljima ponuditi zanimljiv program. Sutra će biti održana Klenovarska noć uz gastroponudu i glazbeni nastup sastava Trio Vivak, dok je nedjeljna večer rezervirana za one najmlađe. Klenovica 4 Kids događanje je koje će zaokupiti pažnju mališana uz maskote koje će šetati rivom, animacije, dvorac na napuhavanje, facepainting. Bit će to prava dječja zabava koja počinje u 19 sati. Ovim ćemo događanjem ujedno završiti tjedan prepun događanja za sve uzraste, ali i za sve ljubitelje svih vrsta događanja – sportskih, kulturnih, glazbenih, zabavnih. I ovog će vikend Novi Vinodolski biti po mjeri svakog posjetitelja, poručuju organizatori.