Lokalni izbori

Nezavisna Sonja Polonijo: Nudimo Crikveničku rivijeru za “10 plus”

Robert Šimonović

Ključne točke programa odnose se i na transparentnost proračuna i projekata, smanjenje naknada građanima i poduzetnicima, unapređenje turističke destinacije i stvaranje brenda, pravilno upravljanje plažama kao turističkim adutom..., nabraja PolonijoCRIKVENICA – Vrime je za buđenje! – poručuju članovi crikveničke Nezavisne liste Sonje Polonijo te pod istim sloganom ulaze u utrku za lokalne izbore u Gradu Crikvenici.


Nositeljica liste Sonja Polonijo u proteklom je mandatu obnašala funkciju nezavisne oporbene vijećnice u Gradskom vijeću gdje se pokazala vrlo aktivnom, a kandidat za njenog zamjenika je Gordan Raguž, privatni iznajmljivač i poduzetnik. Sonja Polonijo diplomirana je ekonomistica, a stanovnicima grada na Dubračini poznatija je kao stručnjakinja iz domene komunalne problematike. Polonijo je obnašala i funkciju predsjednice nadzornog odbora crikveničkog Gradskog društva Crvenog križa, predsjednice nadzornog odbora Društva Crvenog križa PGŽ-a, a aktivno sudjeluje i u radu brojnih udruga (volonterka Crvenog križa, članica Udruge za zaštitu životinja Sretne šapice i Društva za unapređenje i poljepšavanje Crikvenice i okolice te stalna stručna suradnica Udruge gradova u RH).


Mladost i iskustvo


Logično prvo pitanje bilo je: »A zašto je vrime za buđenje?«
– Kao građani samo jednom u četiri godine imamo priliku pokazati što mislimo o politici koja određuje kako ćemo živjeti. Ako ne izađete na izbore, drugi će odlučiti, a vi ćete živjeti s posljedicama tuđe odluke. Izađite na izbore i poklonite nam svoje povjerenje! – poručila je Polonijo.


Nezavisna lista Sonje Polonijo broji 15 članova, a dio njih sudjeluje i na županijskoj listi »Da štima svima PGŽ«.


– Listu smo sastavili kao spoj mladosti i iskustva, kao listu onih koji znaju kako da naš grad konačno postane grad po mjeri svojih građana, ugodan za život i poticajna sredina poduzetnicima. Tražimo jednake šanse za sve, međusobnu suradnju i uvažavanje gradske vlasti i građana. Članovi ove nezavisne liste sudjeluju u županijskoj listi »Da štima svima PGŽ«. Kandidatkinje na županijskoj nezavisnoj listi su Milvana Arko-Pijevac, Katarina Šegota i ja – rekla je Sonja Polonijo.


Sonja Polonijo predstavila nam je i ključne točke političkog programa njezine liste, ali i poručila kako se svi detalji vezani uz program mogu pronaći na web stranici www.nezavisna-lista.com i na Facebook stranici vrimezabudjenje.


– Nudimo Crikveničku rivijeru za 10 plus. Ključne točke programa odnose se na transparentnost proračuna i projekata, smanjenje naknada građanima i poduzetnicima, stvarnu financijsku pomoć građanima i poduzetnicima u pandemiji, poslovni inkubator motor cjelogodišnjeg poslovanja u turizmu i drugim djelatnostima, unapređenje turističke destinacije i stvaranje brenda (prepoznatljive velike gastro i nautičke manifestacije), pravilno upravljanje plažama kao turističkim adutom, rješenje problema prometa i povećanje broja parkirališnih mjesta u svim našim mjestima, dobru i konstruktivnu suradnju s građanima, poduzetnicima i strukom, poticanje amaterskog sporta, osobito kod djece (osnivanje zajednice sportova), te na uređenje funkcionalnih višenamjenskih domova kulture u svim našim mjestima uz izgradnju i opremanje adekvatnog prostora na otvorenom za različite multimedijalne ljetne manifestacije – rekla je Polonijo.


Dnevni boravak


– Tu su i zdravo promišljanje prostornog planiranja, kvalitetno upravljanje gradskom imovinom, rekonstrukcija jednog parka godišnje, izgradnja obiteljskog rekreacijskog parka »Dnevni boravak na otvorenom«, oplemenjivanje Trga Stjepana Radića, gradnja zelene komunalne infrastrukture u skladu sa suvremenim europskim standardima, ozelenjavanje novih površina, pilot-projekt gradnje brakova za poribljavanje obalne zone, rješenje problema tendi na trgu i omogućavanje zimskih terasa ugostiteljskim objektima. Promislit ćemo i o rješavanju stanova za trajni najam i POS stanogradnji, gradskim vrtovima za najam i još mnogo toga – zaključila je Sonja Polonijo.