Kotor te zove

Nesvakidašnja radionica u crikveničkom naselju Kotor. Obnavljale se gromače

Robert ŠimonovićCRIKVENICA – Zanimljiva i pomalo nesvakidašnja radionica održala se proteklog vikenda u crikveničkom naselju Kotor. Buri unatoč, članovi Udruge za očuvanje tradicijske graditeljske baštine »4 Grada Dragodid« i nekolicina stanovnika grada na Dubračini obnavljali su gromače koje se nalaze oko guvna i senarice u naselju Kotor.


Za vikend održana radionica pod nazivom »Obnova gromača u naselju Kotor« dio je šireg kulturnog programa Muzeja grada Crikvenice »Kotor zove!«, a koji za cilj ima istraživanje postojeće baštine Kotora i njegovu kulturnu, povijesnu i prirodnu valorizaciju. U sklopu ovogodišnjeg programa »Kotor zove!« održana je i radionica gradnje gromače u školskom masliniku OŠ Vladimira Nazora u Crikvenici, kao i terenska nastava za učenike 5. razreda pod nazivom »Potraga za blagom Frankopana«.


Uz Muzej grada Crikvenice, organizatori su crikveničke osnovne škole Vladimira Nazora i Zvonka Cara, kao i spomenuta Udruga 4 Grada Dragodid te Udruga Sretniji grad Crikvenica. Pokrovitelji su Ministarstvo kulture i medija RH, PGŽ i Grad Crikvenica.