'Naličje spoznaje' u Crikvenici                                         

Virtualna pretpremijera novog romana književnog tandema Lari Mari

Franjo Deranja

Larissa Kunić i Marieta Kola, poznatije kao Larí Marí, autorice više knjiga `proze koja liječi`

Larissa Kunić i Marieta Kola, poznatije kao Larí Marí, autorice više knjiga `proze koja liječi`

Naše su priče produžena ruka savjetodavnog djelovanja u ordinaciji i spoj su književnosti, duboke psihoanalize, filozofije i duhovnosti pretočene u magičnu prozu koja osvješćuje, nadahnjuje i liječi dušu. Čitatelju se nude odgovori na mnoga pitanja koja se nikad nije usudio postaviti – govori Larissa                                 


 


 
CRIKVENICA    Začetnice hrvatske proze koja liječi, autorski tandem spisateljica, Larí Marí, koje nas svojim romanima uvijek šokiraju i osvješćuju te potiču na duhovni rast, u Gradskoj knjižnici Crikvenica najavile su svoj novi, peti roman pod naslovom Naličje spoznaje što upravo doživljava svoju virtualnu prezentaciju.


Ovaj hit-dvojac, koji je crikvenička knjižnica ugostila online u Noći knjige, ravnateljica Irena Krmpotić predstavlja kao duhovne terapeutkinje, dobitnice Kiklopa i autorice čija su djela uvrštena u stalni postav Britanske kraljevske knjižnice.      


Larissa Kunić i Marieta Kola književnice su i specijalistice psihosomatike, psiholoških i duševnih terapija, a svoje 25-godišnje iskustvo pretaču u `prozu koja liječi`.


Naslovnica novog romana Naličje spoznaje

Naslovnica novog romana Naličje spoznaje


Autorice ističu da svaki od njihovih `terapijskih` romana na svoj način pomaže ljudima. Roman pod naslovom Bez ljubavi i mržnje govori o neriješenim emocijama naših predaka, Zlatni Mjesec upozorava na posljedice šutnje o obiteljskom nasilju, Armati pomaže u potrazi za životnim pozivom dok Bremenita šutnja osvješćuje što se događa kada se potiskuje prava seksualna priroda: 


– Naše su priče produžena ruka savjetodavnog djelovanja u ordinaciji i spoj su književnosti, duboke psihoanalize, filozofije i duhovnosti pretočene u magičnu prozu koja osvješćuje, nadahnjuje i liječi dušu. Čitatelju se nude odgovori na mnoga pitanja koja se nikad nije usudio postaviti – govori Larissa, dok Marieta dodaje da svaki od ovih misaonih i intrigantnih romana pokriva jedno od najvažnijih područja ljudske psihe. 


Irena Krmpotić ističe da petoknjižje ovog autorskog dvojca odgovara na aktualni pandemijski trenutak jer se u razdobljima društvenih i intimnih kriza traže odgovori na pitanja što muče mnoge. Tako i roman Naličje spoznaje budi nadu i vodi kroz neistražena područja psihe, govori o dubokoj i intrigantnoj potrazi za ljubavlju koja oslobađa okove duše jer je ljubav smisao života i najdublja ljudska potreba. 


Larí Marí preporučuju ovaj roman svima koji traže odgovor na pitanje je li život magija, varka u tri čina, ili se pak iza svega krije samo „četverolisna djetelina“?!