Vrlo neugodna situacija

Nagazio na čavao na platou u uvali Grabrova u Jadranovu

Robert Šimonović

Marko Bogdanović smatra da se navedeni plato, u stanju u kojem jest, nikako nije smio pustiti u pješački prometJADRANOVO Da nije tužno, možda bi bilo i smiješno. Kako drukčije opisati nesvakidašnju situaciju koja se u Jadranovu dogodila Marku Bogdanoviću. Naime, on se našoj redakciji javio nakon što je u Jadranovu, na betonskom platou koji se nalazi neposredno uz obalu na kojoj se uređuju nova plaža i trg u uvali Grabrova, stao na čavao! Bogdanović smatra da se navedeni plato, u stanju u kojem jest, nikako nije smio pustiti u pješački promet.– Plato je djelomično izveden te na pojedinim segmentima vire čavli koji oštrim dijelom gledaju prema gore! Isto tako, na platou se nalazi odbačeni građevinski materijal te armaturne šipke zabodene u zemlju. Pored navedenog platoa ne postoje nikakve zabrane kretanja, a da ne spominjem da se na njemu igraju djeca.


Marko Bogdanović kaže da se nesretan slučaj dogodio prošlu subotu, a naknadnim pregledom platoa naišao je na još 8 ili 9 takvih čavala, koje je, kako kaže, osobno savio ne bi li se još komu dogodila jednaka situacija.
– Nakon navedenog događaja kontaktirao sam s hitnom u Rijeci da ih pitam za daljnje korake, a glede cijepljenja protiv tetanusa. Savjetovali su me da se prvo konzultiram sa svojom liječnicom opće prakse, što i jesam, nakon čega sam se uputio na cijepljenje – rekao je Bogdanović te nadodao da je o svemu obavijestio Ured lokalne samouprave Grada Crikvenice.


– S obzirom na to da nisam dobio nikakvu potvrdu od Grada u vezi s tim jesu li poduzete daljnje radnje, obavijestio sam i Državni inspektorat Republike Hrvatske. Količina nemara za zdravlje ljudi koji se koriste platoom osobno mi je potpuno frapantna i nezamisliva. I to ne samo od izvođača radova već i od lokalne samouprave koja se nije udostojila pregledati izvedene radove koji se plaćaju iz džepova poreznih obveznika. Ovakvo ponašanje od svih uključenih za svaku je osudu – požalio se.


Na našu molbu, nadležna tijela Grada Crikvenice proslijedila su naš upit izvođaču radova i nadzornom inženjeru, a ubrzo je stigao i njihov odgovor. Uime izvođača radova odgovorio nam je Matija Bistričić.


– Gradilište je pregledano te su eventualni nedostaci uklonjeni nakon početne prijave. U dogovoru s investitorom postavit ćemo ograde na sve ulaze u trg, kao i znakove upozorenja – stoji u očitovanju. Iz Grada Crikvenice obavještavaju i da su radovi trenutačno zaustavljeni zbog početka turističke sezone, a dovršetak trga i ostalih radova na cjelokupnom projektu uređenja plaže i trga u Jadranovu očekuje se nakon 15. rujna.