Akcija TZ-a i Vinodolske općine

VOLIM VINODOL Lidija Drakulić ima najljepšu okućnicu

Bruna Matičić

Okućnica Lidije Drakulić ove je godine izabrana kao – najljepša / Foto TZ VINODOL

Okućnica Lidije Drakulić ove je godine izabrana kao – najljepša / Foto TZ VINODOL

Drugo mjesto osvojila je Višnja Lauber Marciuš, dok je treće najljepše uređena okućnica Antona Tonkovića. Za najljepše uređen vrt prvo je mjesto osvojila Milica Stanić, drugo Olga Vozelj, a treće Sunčica PohlBRIBIR – Turistička zajednica Vinodolske općine i Vinodolska općina jučer su u Bribiru upriličili dodjelu priznanja i nagrada onim sumještanima čije su okućnice i vrtovi osvojili naslov najljepše uređenih zelenih površina u Vinodolu u prethodno provedenoj akciji »Volim Vinodol«. Natječaj za najljepšu okućnicu i najljepši vrt 2020. Turistička zajednica Vinodolske općine provodila je u okviru akcije »Volim Vinodol« sa željom promicanja ljepota vinodolskog kraja i zahvale vrijednim stanovnicima koji s ljubavlju pristupaju uređenju svojih okućnica i vrijeme provode obrađujući svoje vrtove, njegujući plodove vinodolske zemlje.


Organizatori natječaja i ovogodišnji dobitnici nagrada / Snimio M. GRACIN

Organizatori natječaja i ovogodišnji dobitnici nagrada / Snimio M. GRACIN


 


Poklon-bonovi i sadnice


Prijave na Natječaj za najljepšu okućnicu i uređeni vrt na području Vinodolske Općine odvijale su se tijekom srpnja ove godine, a odabir je protekao putem društvenih mreža Turističke zajednice te odlukom tročlane komisije koja je na osnovu baze fotografija sudionika donijela konačan sud. Prva tri mjesta u objema kategorijama osvojila su prigodne nagrade, odnosno poklon-bonove u iznosu od 800, 400 i 200 kuna te sadnicu lavande, dok su ostalim sudionicima uručena stabla masline kao zahvala za sudjelovanje. Priznanja, poklon-bonove i sadnice, u skladu sa svim propisanim epidemiološkim mjerama, uručili su načelnik Vinodolske općine Marijan Karlić i direktorica TZ-a Vinodolske općine Alenka Spoja. Najljepše uređenu okućnicu u Vinodolu ima Lidija Drakulić, kojoj je ovom prilikom uručen nagradni bon u iznosu od 800 kuna i sadnica lavande. Drugo mjesto osvojila je Višnja Lauber Marciuš, dok je treće najljepše uređena okućnica Antona Tonkovića. Za najljepše uređen vrt prvo je mjesto i nagradu od 800 kuna osvojila Milica Stanić, a drugo mjesto pripalo je Olgi Vozelj te treće Sunčici Pohl.
U ugodnom raspoloženju načelnik Marijan Karlić čestitao je pobjednicima na osvojenim nagradama i zahvalio svim sudionicima i mještanima koji na ovaj način, uređujući svoje okućnice i vrtove, pridonose ljepšem Vinodolu.


Najljepšim vrtom proglašen je onaj Milice Stanić / Foto TZ VINODOL

Najljepšim vrtom proglašen je onaj Milice Stanić / Foto TZ VINODOL
 


Ugodniji prostor za život


– Iznimno mi je drago i uvijek sam veseo kad razgovaramo o lijepim stvarima koje čovjeka vesele i oplemenjuju. Svim mještanima koji se trude oko svojih kuća i okućnica da one budu lijepe, Općina je neizmjerno zahvalna jer radite za naš kraj i pridonosite njegovoj ljepoti. Nadam se da će se sljedeće godine priključiti još mještana i da će naš Vinodol učiniti ljepšim i ugodnijim ne samo za život već i za oko, rekao je načelnik Karlić. Ovim putem sudionicima je zahvalila i Alenka Spoja, posebice što su uložili velik trud i financijska sredstva na uređenje okućnica i vrtova te pružili priliku da i ostali uživaju u njima pa je uputila poziv ostalim Vinodolcima da se akciji priključe sljedeće godine.


– Osnovni motiv aktivnosti Vinodolske općine i Turističke zajednice, ali i mjesnih odbora i KUD-ova jest ljubav prema Vinodolu i cilj da se Vinodol izgradi u bolji i ugodniji prostor za život domicilnom stanovništvu, ali i svim posjetiteljima, kako bi ambijentalno postao lokacija svima ugodna, interesantna i atraktivna, kazala je Alenka Spoja izrazivši pritom nadu da će akcija biti dobar primjer i ostalim žiteljima Vinodola da se ugledaju i daju svoj doprinos i obod u uređenju i stvaranju Vinodola ljepšim prostorom za život.