Nagrađeni

Lidija Drakulić ima najljepšu okućnicu, a Nikica Tomić najljepši vrt Vinodola

Bruna Matičić

Nikica Tomić i Lidija Drakulić / Foto Sergej Drechsler

Nikica Tomić i Lidija Drakulić / Foto Sergej Drechsler

Okućnica Lidije Drakulić iz Bribira i ove je godine proglašena za najljepšu. Najljepši vrt Vinodola ima Nikica Tomić, također iz Bribira, a najljepši mediteranski vrt Vedrana Devčića iz TribljaOkućnica Lidije Drakulić iz Bribira i ove je godine izabrana za najljepšu okućnicu u Vinodolskoj općini, dok najljepši vrt ima Nikica Tomić, također iz Bribira, a najljepši mediteranski vrt Vedran Devčić iz Triblja.


Drugo mjesto u kategoriji najljepših okućnica pripalo je okućnici Dragice Krijan, a treće i četvrto Edi Čor i Gordani Vlastelić.


U kategoriji vrta drugo mjesto pripalo je vrtu Ivana Stanića, a treće Ljudmili Dušak, dok su mediteranski vrtovi Snježane Tadej, Mire Skopljak i Olge Vozelj osvojili drugo, treće i četvrto mjesto u novoj kategoriji.
Rezultati su to natječaja najljepše uređenih okućnica i vrtova u 2021. godini što ga je Turistička zajednica Vinodolske općine organizirala, u suradnji s Vinodolskom općinom, u sklopu akcije »Volim Vinodol«.


Bonovi najboljima


Dodjela priznanja i nagrada onim mještanima čije su okućnice i vrtovi osvojili naslov najljepših uređenih zelenih površina u Vinodolu odvijala se u bribirskoj Sokolani, a prigodne darove natjecateljima je uručila direktorica Turističke zajednice Vinodolske općine Alenka Spoja.


Naime, u izboru je sudjelovalo 11 kandidata, a pobjednicima u trima kategorijama uručen je poklon-bon u iznosu od 800 kuna u Agrar centru u Selcu. Drugoplasiranim natjecateljima uručeni su poklon-bonovi od 400 kuna, a onima s osvojenim trećim mjestom bonovi od 200 kuna.


Ostalim sudionicima uručene su sadnice stabala smokve kao zahvala za sudjelovanje, dok je svima darovana i prigodna knjiga čija je tematika vezana uz uređenje okućnica.


Lidija Drakulić čija je okućnica ove godine ponovo proglašena najljepšom, ovom je prigodom istaknula da je njezina okućnica prethodno već osvajala nagrade, a ova priznanja puno joj znače, s obzirom na ljubav i trud koji ulaže.


Puno posla u vrtu


– U svoju okućnicu ulažem puno truda i ljubavi. Prošlogodišnju sam nagradu cijelu uložila u okućnicu i zaista volim provoditi vrijeme uređujući je. Voljela bih da se više ljudi posveti svojim okućnicama i vrtovima kako bi naš Vinodol bio što ljepši – rekla je Lidija Drakulić.


S njezinim se riječima složio i Nikica Tomić s najljepšim vrtom.


– Moj vrt je velik i u njemu ima puno posla. Zajedno sa suprugom ga pripremam, kopam, sadim, ali to volimo i radimo. Ovo priznanje nagrada je za sve što radimo u njemu i trud koji ulažemo kroz godinu – istaknuo je Tomić.


– Cilj ovoga natječaja i akcije »Volim Vinodol« je promicanje ljepote vinodolskoga kraja, ali i zahvala vrijednim stanovnicima koji s ljubavlju pristupaju uređenju svojih okućnica i vrijeme provode obrađujući svoje vrtove – kazala je Alenka Spoja te je zahvalila svim sudionicima i mještanima koji su dali svoj doprinos na uređenju ne samo svojih vrtova, dvorišta i okućnica, već i u stvaranju Vinodola kao boljeg i ljepšeg mjesta za život.