Izložba radova

Kako arhitekti vide budući bazen i garažu u Crikvenici

Robert Šimonović

Cilj je bio dobiti najbolje urbanističko-arhitektonsko rješenje za projekt izgradnje bazena s javnom garažom na lokaciji parkirališta Rivijera, a prva nagrada u iznosu od 90.000 kuna dodijeljena je projektu tvrtke NFO



CRIKVENICA – »Bazen i garaža« naziv je izložbe natječajnih radova idejnih urbanističko-arhitektonskih rješenja postavljenih u Gradskoj galeriji u Crikvenici. Izložbu je moguće posjetiti do 27. studenoga, svakim danom (osim nedjeljom) između 10 i 13 te 16 i 20 sati, a ona uključuje kompletirane natječajne radove za koje je natječaj raspisao Grad Crikvenica. Radovi su rangirani i nagrađeni prema odluci, za tu svrhu imenovanog, Ocjenjivačkog suda.


Naime, svrha natječaja bila je dobiti najbolje urbanističko- arhitektonsko rješenje za projekt izgradnje bazena s javnom garažom, a koji bi se trebali smjestiti na parkiralištu Rivijera. Od natječajnih radova očekivalo se da ostvare kvalitetno idejno arhitektonsko oblikovno rješenje i ponude optimalno funkcionalno rješenje koje će se skladno uklopiti u postojeću urbanu strukturu grada, pritom vrednujući i afirmirajući zatečene urbane i kulturne vrijednosti prostora, kao i njegove prostorno-urbane i arhitektonsko-graditeljske karakteristike.


– Ukupna površina zahvata u obuhvatu natječajnog programa iznosi 26.235 metara četvornih, a sama gradnja planira se izvršiti prema prvonagrađenom radu. Trenutačno slijedi faza izrade projektne dokumentacije, ali još ne postoji točan datum, odnosno definiran rok kojim se određuje početak izgradnje samog projekta, poručuju iz Grada Crikvenice.




Iz Grada je ukupno izdvojeno 225.000 kuna za natječajne radove, a prva nagrada u neto iznosu od 90.000 kuna dodijeljena je natječajnom radu tvrtke NFO, čiji se projektni tim sastoji od sljedećih članova: Maja Bencetić, Frane Dumandžić, Kata Marunica, Nenad Ravnić, Ana Mustapić, Roko Šarić, Karla Tavić, Filip Vidović i Ivana Triva. Druga nagrada u neto iznosu od 56.250 kuna dodijenjena je poduzeću BIRO (projektni tim: Hrvoje Arbanas, Saša Košuta, Mario Kralj, Dora Lončarić, Vana Pavić), dok je treća nagrada dodijeljena Maši Medoš i Klari Nikšić iz poduzeća No.638 u neto iznosu od 33.750 kuna. Četvrtu nagradu dobila je Vanja Ilić (27.000 kuna), petu Iva Čop-Janjac, Latica Ilić i Dubravko Bačić (18.000 kuna), dok je šestoplasirani tim ostao bez novčane nagrade.