
Foto M. Matejčić
Događanje je održano u sklopu 13. Mjeseca plave ribe
povezane vijesti
Gotovo 300 šetača pohodilo je jedinstvenu hedonističku rutu od Jadranova do Selca, a sve u sklopu drugog izdanja »Crikvenica Food&Wine Walka«. Riječ je o događanju koje se održava u sklopu 13. Mjeseca plave ribe, čiji je cilj popularizirati ovu zdravu i ukusnu namirnicu neizmjerno važnu za cijelo crikveničko područje, a sve u organizaciji Turističke zajednice grada Crikvenice i partnera u projektu.
Devet postaja
Start avanturističke šetnje bila je plaža Grabrova u Jadranovu, gdje su se šetači imali priliku zagrijati uz fitness trenericu. S iste lokacije u razmaku od pola sata kretale su nove grupe sudionika s vlastitim vodičem. Kroz projekt se sveukupno povezalo devet postaja, od toga sedam ugostiteljskih objekata, koji su na ruti dugačkoj dvanaest kilometara sudionicima ponudili specijalitete od plave ribe. Bili su tu pašteta od tune, ribarski ražnjić, palentoni sa srdelama, mozzarellom i rajčicom, kukuruzna zlevka s inćunima i povrćem i mnoge druge delicije, uključujući i desert – nagrađivani sladoled od jagode i lješnjaka. Domaćini-ugostitelji s Rivijere Crikvenica bili su Feral u Jadranovu, Domino u Dramlju, Burin, LeMoon (hotel Esplanade) i Dida u Crikvenici te Ulika i Anka u Selcu na cilju.

Foto TZG Crikvenica
Na tim su se postajama kušala isključivo kvarnerska vina, što je ovom događanju dalo poseban lokalni pečat i jasno pozicioniranje u promociji vinske ponude regije, kao i podsjetnik da 2026. godina na Kvarner donosi titulu Europske regije gastronomije. Svojim vinima predstavili su se Udruženje Kvarner Wines, Kuća vina »Ivan Katunar«, vinarije Šipun, Pavlomir, Gospoja, Kapić, Katunar Estate Winery i Udruga Sveta Lucija, a na samom startu u Jadranovu sudionike su u znak dobrodošlice dočekali kvarnerski pjenušci od autohtonih kvarnerskih sorti vinove loze i svih načina proizvodnje (frizzante, pet nat, charmat, champagne metoda).
Ekskluzivne večere
Osim na samim postajama u eno-gastro delicijama, uživalo se i u pogledu na predivnu prirodu. Sudionici su prolazili mimo Kućice od ribari, gdje ih je dočekala ravnateljica Muzeja grada Crikvenice Silvija Huljina. Uživalo se u arheološkom nalazištu Lokvišće, hodalo Stazom valova, vozilo turističkim vlakićem, a atraktivna je bila i dionica Šetnicom zdravlja do Selca, gdje je bio cilj. Bilo je i nekoliko točki iznenađenja, glazba na svakoj postaji, kreativna mjesta za fotografiranje…

Foto TZG Crikvenica
– Svoje su pozitivne dojmove s nama podijelili i influenseri te strani gosti koji nisu mogli sakriti oduševljenje organizacijom, idejom i samim ostvarenjem ove manifestacije. Zahvaljujemo svim sudionicima, ugostiteljima, vinarima i partnerima koji su dali svoj doprinos u ovom izvanrednom događanju. Planovi za treće izdanje već se stvaraju, stoga se vidimo dogodine – poručuju iz TZG-a Crikvenice.
Do kraja programa 13. Mjeseca plave ribe ističu se ekskluzivne večere koje će se održati ovog petka u restoranu Lemoon, 10. listopada u restoranu Burin te 17. listopada u restoranu Domino. U odabranim restoranima Rivijere Crikvenica posjetitelje do 19. listopada očekuje i posebna ponuda menija od plave ribe.