Ulaganja

Jadran najavljuje investicije od 30 milijuna kuna. Evo što će se sve raditi

Franjo Deranja

Nastavljaju se radovi na renoviranju paviljona uz hotel Slaven te u kampu Elements Selce, a vrata uskoro otvara i kamp Uvala SlanaCRIKVENICA – Hotelijerska tvrtka Jadran nastavlja balansirati s virusom, ali i suprotstavljati se aktualnom i predugom razdoblju ove pandemijske pošasti što je umnogome promijenila život, a onda usto i ritam gospodarstva te još i od prošlogodišnjih proljetnih mjeseci ograničila turistička putovanja. Čim su mjere dopustile ponovo se razmahuje investicijski ciklus crikveničkih hotelijera.


– Projekcije naše hotelske grupacije temelje se na znatnim ulaganjima u podizanje kvalitete smještaja i pratećih sadržaja što obogaćuju našu ukupnu ponudu, i to na svim lokacijama.


S ovim ulaganjima bit ćemo na turističkom tržištu znatno konkurentniji te u vremenu pred nama ostvarivati i dalje ambiciozne planove, što je zasad još uvijek usporeno. Ipak, vjerujemo da ćemo već uskoro krenuti intenzivnije u ovogodišnju turističku sezonu.
Glavnina svih naših zaposlenika bit će zaštićena od zaraze COVID-19 primitkom cjepiva, a krenula su testiranja i cijepljenja i na našim novoosnovanim punktovima u Crikvenici, Dramlju i Selcu. Sve će to pružiti dodatnu sigurnost i našim potencijalnim turistima, koji tek planiraju dolazak u naše objekte ili su već naši gosti – ističe Goran Fabris, predsjednik Uprave Jadrana.


Jadran upravo ulaže u svojem aktualnom investicijskom ciklusu na popularnom poluotoku Kačjaku u uređenje plaže, u beach-barove i restoran, a gosti Kačjaka moći će uživati i u ugođaju novouređenih lounge objekata i u bogatoj ponudi jela i pića. Za one koji su još malo više zahtjevniji, bit će tu i vodeni park. Bit će zanimljiva i kvalitetna ponuda i za zabavne noćne sate.


Osim aktualnih radova na Kačjaku, tu je i renoviranje posljednjeg, još dosad neobnovljenog paviljona uz hotel Slaven u Selcu, a pri kraju su i radovi u kampu Elements, također u Selcu, gdje će biti postavljeno 60-ak novih mobilnih kućica. Nastavlja se i parceliranje te hortikulturno uređenje preostalog zemljišta u kampu.


U neposrednoj blizini Autokampa Selce nalazi se i kamp Uvala Slana, odnedavno također u portfelju Jadrana, koji će uskoro, nakon jednogodišnje stanke, ponovo otvoriti vrata gostima.
Ova ulaganja dosežu 27 milijuna kuna, a na udaljenijoj lokaciji, još i u objekte Cluba Adriatic tvrtka Jadran ulaže dodatnih 7 milijuna kuna pa se tako njihov aktualni investicijski ciklus zaokružuje na više od 30 milijuna kuna. Posljedica, ali i uzrok aktualnog poslovnog optimizma!