Izborna skupština

Ivica Jerčinović opet na čelu LAG-a Vinodol

LAG Vinodol je u proteklom razdoblju sudjelovao u provedbi 32 projekta ukupno vrijedna 4,7 milijuna kunaBRIBIR – Na Izbornoj skupštini Lokalne akcijske grupe Vinodol na novi četverogodišnji mandat ponovo je izabran dosadašnji predsjednik Ivica Jerčinović, koji ovaj LAG vodi još od njegova osnivanja 2012. godine. Jednako povjerenje članovi Skupštine ukazali su i ostatku dosadašnjeg vodstva pa su tako mandati potvrđeni i dosadašnjem dopredsjedniku Igoru Uremoviću, kao i svim dosadašnjim članovima Upravnog i Nadzornog odbora te Stegovnog povjerenstva.


Inače, Lokalna akcijska grupa Vinodol djeluje na području gradova Crikvenice, Novog Vinodolskog, Bakra i Kraljevice te općina Čavala, Kostrene i Vinodolske općine. LAG čini 60 članova iz javnog, gospodarskog i civilnog sektora.

Kako je u svom izvješću o radu u razdoblju 2017. – 2020. istaknuo predsjednik Jerčinović, LAG je za provedbu svoje lokalne razvojne strategije imao na raspolaganju osam milijuna kuna, a do sada su objavljena četiri natječaja i odobrena 32 projekta ukupne vrijednosti 4,7 milijuna kuna. Objavljeni natječaji uglavnom su se odnosili na mjere za razvoj i održivost malih poljoprivrednih gospodarstava, povećanje konkurentnosti poljoprivredne proizvodnje, pokretanje ili poboljšanje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo itd.


U tijeku je međuteritorijalni projekt suradnje s još četiri hrvatska LAG-a, a do kraja razdoblja u planu je provedba još jednoga. Do kraja godine predstoji raspisivanje još jednog natječaja te izrada evaluacijskog izvješća za proteklo razdoblje, kao i priprema programa za daljnji rad.