Značajni susret

Hotel Katarina u Selcu domaćin je turističke burze Put

Robert Šimonović

Sudionicima smo pripremili program upoznavanja Crikveničko-vinodolske rivijere, u koji su se uključile turističke zajednice Novog Vinodolskog i Vinodolske općine – kaže direktorica Turističke zajednice grada Crikvenice Marijana BiondićSELCE – Rivijera Crikvenica ponosni je domaćin 22. izdanja turističke burze Put. Burza će se, u organizaciji DMK Vall 042 i Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), održati u hotelu Katarina u Selcu od danas do četvrtka. Na jednom od najznačajnijih turističkih susreta u Hrvatskoj okupit će se oko 170 djelatnika iz agencijskog poslovanja, hotelijerstva, pružatelja turističkih usluga, sustava turističkih zajednica i turističkih novinara.


Burza se održava svake godine u drugoj hrvatskoj destinaciji, a prošla je zbog pandemije održana prije dvije godine u Gradcu. Osim radno-poslovnog dijela, kojem je osnovni cilj predstavljanje sadržaja i novosti u turističkoj ponudi, program je upotpunjen upoznavanjem odredišta domaćina i njegove ponude, stručnim raspravama i prezentacijama te aktivnim druženjem sudionika. Sve ovo burzu Put čini cijenjenim poslovnim događanjem, ali i zanimljivim i vrijednim studijskim putovanjem. To najbolje potvrđuje činjenica da je u njenom zadnjem izdanju sudjelovalo gotovo 160 predstavnika devedesetak turističkih subjekata iz Hrvatske, Slovenije, Češke, Slovačke, Srbije, Bosne i Hercegovine te predstavnici desetak domaćih i inozemnih medija.


Zanimljiv program


– Burza Put je najstariji hrvatski B2B turistički susret. S posebnim zadovoljstvom mogu reći da je Rivijera Crikvenica prihvatila prijedlog za domaćinstvo jer smo prepoznali priliku u kojoj velikom broju turističkih profesionalaca, a osobito stranim agencijama i novinarima, možemo pokazati bogatstvo turističke ponude. Posebno me veseli što u teškim uvjetima za međunarodna putovanja i ove godine, osim domaćih, dolaze predstavnici turističkih agencija iz Slovačke, Slovenije, Češke i Bosne i Hercegovine. Sudionicima smo pripremili program upoznavanja Crikveničko-vinodolske rivijere, u koji su se uključile turističke zajednice Novog Vinodolskog i Vinodolske općine pa će program biti zanimljiv i raznolik, s ponekim iznenađenjima. Selce kao mjesto domaćin bit će tema drugog obilaska u destinaciji, jer će se kroz »teambuilding« program prezentirati običaji, povijest, tradicija i eno-gastro ponuda. Program će se temeljiti na prezentaciji Ceste plave ribe, kvarnerskih vina, tradicijskih selačkih običaja te obilasku kulturno-povijesnih lokaliteta – saznajemo od Marijane Biondić, direktorice Turističke zajednice grada Crikvenice, domaćina priredbe.


Šest kategorija
U okviru burze dodijelit će se tradicionalna godišnja nagrada za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu – »Simply the best«, utemeljena 2009. godine, a zajednički je dodjeljuju UHPA i specijalizirani turistički magazin »Way to Croatia«. Nagrada se dodjeljuje u pravilu u šest kategorija, od kojih je pet stalnih (ugostiteljstvo, manifestacije, putničke agencije, inovativni projekti, osoba), a jedna promjenjiva. U procesu predlaganja sudjeluju putničke agencije, turističke zajednice, novinari, turistički mediji, tvrtke, udruge i pojedinci iz turističko-ugostiteljskog sektora.


Turistička zajednica grada Crikvenice sa zadovoljstvom je primila vijest da su na području Rivijere Crikvenica za 2020. godinu nagrađeni hotel Esplanade u Crikvenici, u kategoriji ugostiteljstvo – objekti s ponudom smještaja (hoteli, pansioni…) te Muzej grada Crikvenice, koji je nagrađen kao novi projekt u turizmu s posebnim priznanjem za izložbu »Prva na Jadranu«. Hoće li poneka nagrada stići na crikvenički rivijeru i ove godine, saznat će se sutra na svečanoj dodjeli nagrada za 2021. godinu.