Neven ne vene

FOTO KUD Neven Selce proslavio impresivnih 110 godina, pogledajte kako je bilo na velikoj fešti

Robert Šimonović

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Zaista je impresivno 110 godina postojanja ovog Kulturno umjetničkog društva, jednog od najstarijih takvih u Hrvatskome primorju i Hrvatskoj uopćeSelce lipo, Selce drago, milo ti si srcu mom, ti si moje velo blago, koje ljubim dušom svom! Na ovaj način, stihovima hrvatskog povjesničara, profesora i publicista Vinka Antića, članovi mješovitog pjevačkog zbora KUD-a Neven po tko zna koji put iskazali su ljubav prema svome kraju i otvorili svečanu sjednicu skupštine KUD-a Neven.


Povod svečanosti? Impresivnih 110 godina postojanja ovog Kulturno umjetničkog društva, jednog od najstarijih takvih u Hrvatskome primorju i Hrvatskoj uopće.


Svečana obljetnica proslavljena je nastupom mješovitog pjevačkog zbora, dodjelom priznanja svim predsjednicima udruge u posljednjih 50 godina, a veliko slavlje na Selačkom trgu ispred Harmice nastavilo se uz tonove Limene glazbe Selce te gastronomsku ponudu za sve učesnike.


Foto galerija: KUD Neven Selce proslavio 110 godina Foto: Mateo Levak
Svečanost je okupila popriličan broj Selačkinja i Selčana, ali i brojnih drugih znatiželjnika, gostiju i čestitara.


Svi su oni ugodno primljeni i dočekani od strane članova KUD-a Neven, koji su dobrodošlicu prisutnima iskazali domaćim rakijama i smokvama, odjeveni u tradicionalne selačke nošnje.


Zanimljivi detalji prema možete prepoznati Selačkinju u narodnoj nošnji odnose se na morčiće koji krase njezina uha, dok se oko vrata mogu vidjeti koralji, ružmarin, karanfili, lavanda…


Mješoviti pjevački zbor izveo je pjesme poput „Daleko mi je biser Jadrana“, „Smiljaniću“, „Ćiribiribela“ i druge, dok su članovi prisutne kroz svečani program upoznali sa svojom burnom i turbulentnom prošlošću.


Priznanja su dodijeljena predsjednicima udruga u posljednjih 50 godina, a to su: Luka Pobor, Stjepan Antić, Mihovil Lončarić, Vjekoslav Lončarić, Hermina Lončarić, Vojko Lončarić, Ivica Antić, Vedran Antić i aktualna predsjednica Marija Lončarić.


Svečanosti je nazočila i direktorica TZG-a Crikvenice Marijana Biondić i zamjenica gradonačelnika Grada Crikvenice Ivona Matošić Gašparović.


Svi zajedno poručili su: Neven znači onaj koji ne vene, onaj koji je vječno mlad. Živio Neven, ne veni nikada i budi vječno mlad!