Tradicionalna manifestacija

FOTO Crikvenica pleše: Okupilo se gotovo 800 plesača i plesačica, pogledajte kako to izgleda

Robert Šimonović

Foto Ana Križanec

Foto Ana Križanec

Galantni i profinjeni plesni koraci i pokreti, maštovite, šarene, razigrane i atraktivne koreografije ispunile su crikveničku sportsku dvoranuGotovo 800 plesačica i plesača iz čitave Hrvatske, od predškolske do odrasle dobi, ispunilo je ovog vikenda crikveničku Gradsku sportsku dvoranu kako bi pred plesnim mentorima, sucima i publikom pokazali ono što najbolje znaju – umijeće plesa.


Foto galerija: Crikvenica pleše Foto: Ana Križanec


Galantni i profinjeni plesni koraci i pokreti, maštovite, šarene, razigrane i atraktivne koreografije, isprepletene u harmoničnom odnosu tijela i duha, talenta i vježbe, tako su ovog vikenda unijeli vedrinu u crikveničku sportsku dvoranu, ali i zdravo sportsko nadmetanje u sklopu događanja “Crikvenica pleše”.

Radi se o bodovnom turniru Hrvatskog sportskog plesnog saveza u “breakingu”, koji je na rasporedu bio u petak, dok je u subotu održano prvenstvo Republike Hrvatske u umjetničkim plesovima.


Vještine umjetničkog plesa u 5 kategorija


Kako nam je otkrila Marija Španja, direktorica Plesnog kluba “Dance Queen” iz Kraljevice, koji je ujedno suorganizator i domaćin trodnevne plesne manifestacije “Crikvenica pleše”, na prvenstvu Republike Hrvatske u umjetničkim plesovima nastupilo je 270 registriranih sportaša, a u promotivnom dijelu programa sudjelovalo je još 500-tinjak djece i mladih, koji su se predstavili sa svojim rekreativnim plesovima.– Radi se o nacionalnom prvenstvu, što znači da se u više dobnih kategorija, od predškolaca do odraslih, natječu klubovi iz cijele Hrvatske, a to su plesni klubovi iz Kraljevice, Rijeke, Zagreba, Velike Gorice, Poreča, Bjelovara, Varaždina, Koprivnice, Splita i Kaštela.


Oni će pokazati svoje vještine umjetničkog plesa kroz sveukupno pet kategorija – jazz dance, suvremeni ples, show dance, akrobatski ples i balet.U promotivnom dijelu predstavit će se klubovi iz naše županije – Plesni klub Flash Dance Unite iz Rijeke, Plesni centar Beat iz Rijeke i Plesni klub Dance Queen iz Kraljevice, kaže Španja.


Dance Queen ima razloga za veselje


Prvog dana sportsko-plesne manifestacije održao se bodovni turnir HSPS-a u “breakingu”, a kako kaže Španja, Plesni klub “Dance Queen” iz Kraljevice itekako ima puno razloga za veselje, s obzirom na to da su članovi kluba ostvarili uistinu respektabilne rezultate.– David Španja je osvojio prvo mjesto u “breakingu” u kategoriji predškolaca, Teodor Milić drugo, a Filip Tomec četvrto mjesto.


U kategoriji mlađih osnovaca naš plesač Jakov Šimić izborio je nastup u finalu i osvojio četvrto mjesto, dok je Marko Zubčić zauzeo šesto mjesto.U kategoriji osnovaca Roko Miše Videček osvojio je drugo mjesto, dok je u kategoriji odraslih Mario Konjarević, koji je inače i član hrvatske reprezentacije u “breakingu”, osvojio fantastično prvo mjesto.


Drugi klubovi su isto tako bili izvrsni, ostvarili su jako lijepe rezultate na kojima im čestitam, i zaista mi je drago da smo ih imali prilike ugostiti, govori Španja.


Gala večer u nedjelju


Valja napomenuti i da se u nedjelju od 18.30 sati održava velika “Gala večer”, u sklopu koje će biti prezentirane najbolje koreografije s cijelog prvenstva.Domaćini natjecanja su trofejni Plesni klub “Dance Queen” iz Kraljevice i Hrvatski sportski plesni savez. Pokrovitelji manifestacije “Crikvenica pleše” su Grad Crikvenica, Turistička zajednica Grada Crikvenice, komunalno poduzeće Eko-Murvica, Zajednica sportova Primorsko-goranske županije i Hotel Marina iz Selca.
Foto Ana Križanec