Crikvenica i Novi

Evo što se sve sprema za dane dječjih vrtića Radost i Fijolica

Robert Šimonović

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Prvi je dan rezerviran za radionicu iz programa Rastimo zajedno: "Granice- zašto i kako?", a iz DV-a Radost pozivaju sve zainteresirane roditelje na sudjelovanjeDani crikveničkog Dječjeg vrtića Radost ove se godine obilježavaju od 22. do 29. svibnja. Prvi je dan rezerviran za radionicu iz programa Rastimo zajedno: “Granice- zašto i kako?”, a iz DV-a Radost pozivaju sve zainteresirane roditelje na sudjelovanje. Ovog četvrtka održat će se manifestacija “Dan za Radost”.


Sva djeca i članovi obitelji su pozvani i dobrodošli u 18 sati u centralni objekt u Crikvenici. Ondje će moći uživati u zanimljivim radionicama i veselom raspoloženju.


Polaznici vrtića će u spontanom programu otvorenja događanja pokazati kako se u vrtiću druži, pjeva i pleše. Djeca koja će se u vrtić tek upisati imat će priliku doživjeti šarenu, kreativnu, izazovnu i lepršavu vrtićku atmosferu.


Crikvenički model inkluzije
U utorak, 28. svibnja, obilježit će se 30 godina inkluzije, i to manifestacijom “Volim te 5!”, koja će se održati u dvorištvu vrtića u Crikvenici s početkom u 18 sati.


Sva mala i velika djeca, svi roditelji, djelatnici i predstavnici osnivača koji su tijekom proteklih 30 godina sudjelovali u radu programa, pozvani su da svojim prisustvom uveličaju svečanost.


“Crikvenički model inkluzije” je prezentiran kao primjer dobre prakse na raznim stručnim skupovima. Kontinuirano se razmišlja o mogućnostima razvoja programa i dodatnim edukacijama djelatnika.


Vrtić ove godine sudjeluje u Erasmus plus projektu pod nazivom “Vrtić za sve, sada i u budućnosti”, čiji je jedan od glavnih ciljeva jačanje profesionalnih, osobnih i digitalnih kompetencija stručnih djelatnika za rad s djecom različitih mogućnosti i sposobnosti.


Stoga će za djelatnike biti organizirana predavanja, radionice i razmjena iskustava o inkluziji i primjeni digitalnih tehnologija u vrtiću sa stručnjacima Dječjeg vrtića “Najdihojca” iz Slovenije.


Nositelji predavanja i radionica su odgojiteljica Janja Obal i pedagoginja Maruša Demšar. Istovremeno je vrtić Radost job-shadowing domaćin ravnateljici, odgojiteljicama i stručnom timu vrtića “Najdihojca.”


U prostoru vrtića će biti postavljeno nekoliko izložbi. Izložba “Radost u bojama” sastoji se od likovnih radova djece svih skupina vrtića, a ista izložba je bila predstavljena u Gradskoj galeriji u travnju ove godine.


Izložba “Tolerancija i ja” predstavlja prikaz rada te likovnih radova djece inkluzivnih skupina. U blagovaoni vrtića će izložbom fotografija biti prikazan rad u skupinama.


Dani Dječjeg vrtića Radost se organiziraju svake godine krajem svibnja s ciljem prezentacije rada vrtića i važnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.


Bogat program


Novljanski Dječji vrtić Fijolica s radošću poziva sve zainteresirane na Dane Dječjeg vrtića Fijolica, koji će se obilježavati od 22. do 31. svibnja.


Kako kažu, očekuje se bogat program pun različitih aktivnosti u kojima svatko može pronaći nešto za sebe i svoje dijete. Cilj ovog programa je potaknuti djecu na igru, među kojima su i neke već pomalo zaboravljene.


Svečano otvorenje Dana vrtića obilježit će se “Crvenim tepihom do zvijezda”, odnosno dječjom modnom revijom i izložbom likovnih radova.


Otvaranje u dvorištvu vrtića na rasporedu je ove srijede od 10.30 sati. Istoga dana, od 15.30 do 17 sati bit će Dan otvorenih vrata vrtića i program “Igrajmo se zajedno”.


Prvi dan zaokružit će pub kviz za djecu i odrasle pod nazivom “Sjećanje na djetinjstvo”, koji će se u prostoru vrtića održati u 17.30 sati.


U četvrtak od 17 do 19 sati u centru grada uživanciju će ponuditi “Igre koje pamtimo”. Radionicu za predškolce “Naš Novi kroz priču i igru” ovog će petka u jutarnjim satima održati direktorica TZG-a Novi Vinodolski Tena Peričić.


Drugi tjedan održat će se dramska radionica i kamišibaj pričaonica za djecu “Glumi, pričaj i igraj se”, “Dječja sportska olimpijada” i radionica “Glazba kao igra”.


Svečano zatvaranje Dana vrtića bit će 31. svibnja, a tog dana u novljanskom Domu kulture će se održati predstava GKL-a Rijeka “Palačinka mog života”. Predstava je dar djeci od Grada Novog Vinodolskog.