Konferencija u Crikvenici

Deseti CIHT počinje u četvrtak: Promocija Kvarnera i Hrvatske za specifični tip turizma

Robert Šimonović

Brendiranje, marketing, zdravlje, turizam – teme su koje će dominirati konferencijom / Foto TZG CRIKVENICE

Brendiranje, marketing, zdravlje, turizam – teme su koje će dominirati konferencijom / Foto TZG CRIKVENICE

Uz mogućnost sudjelovanja u hotelu Omorika ili online, očekuje se da će konferenciji u četvrtak i petak prisustvovati više od 200 domaćih i inozemnih sudionika iz područja turizma i zdravstvenog turizmaCRIKVENICA – Svjetski stručnjaci iz zdravstvenog turizma okupit će se ovog četvrtka i petka na jubilarnoj, 10. Crikvenica International Health Tourism Conference (CIHT), koja će se održati u hibridnom obliku – istovremeno u hotelu Omorika u Crikvenici i online. Kroz deset godina održavanja CIHT se nametnuo kao relevantna konferencija o zdravstvenom turizmu u regiji, a njezin značaj istovremeno međunarodno promovira Kvarner i cijelu Hrvatsku kao poželjne destinacije za taj tip turizma. Brendiranje, marketing, zdravlje, turizam – sve su to teme koje će dominirati ovogodišnjom konferencijom.


Eminentni stručnjaci


Kao i svake godine, konferencija će ugostiti vrhunske eksperte iz medicine, turizma, marketinga i brendiranja destinacije – gotovo 20 eminentnih predavača iz sedam zemalja koji su odlučili podijeliti svoja iskustva i znanje kroz zanimljive prezentacije, radionice i panele. Sudionici jubilarne, 10. CIHT konferencije, moći će tako čuti ponešto o strategijama tržišnog pozicioniranja ustanova i organizacija u zdravstvenom turizmu, promijenjenom iskustvu pacijenata nakon pandemije, osiguranju za zdravstveni turizam, privatnim ulaganjima u zdravstvenu njegu, poduzetništvu u zdravstvenoj njezi i digitalnom marketingu u zdravstvenom turizmu. Raspravljat će i o zdravstvenom turizmu i sportskoj rehabilitaciji, razvoju karijere u zdravstvenom turizmu, ulozi službe za korisnike, međukulturalnoj obuci i obuci o ponašanju prema osobama s invaliditetom. Konferenciji će prisustvovati i osnivačica i predsjednica Medical Tourism Training i konzultantica u zdravstvenom turizmu Elizabeth Ziemba te vrhunski svjetski stručnjak za brendiranje i ponašanje kupaca Ilan Geva, predsjednik Ilan Geva & Friends Inc. te direktor strategije i direktor ureda u Americi u Vmarsh Healthcare.


Iz Cleveland klinike dolaze Maria Jukic, J.D., i Mario Škugor, M.D. FACE, koji će o zdravstvenom turizmu progovarati iz odnosa zdravstvene ustanove prema pacijentu – kako mu pružiti najbolju zdravstvenu njegu i kvalitetan oporavak. U dva dana održavanja, podijeljenih u četiri tematska bloka, uz raznovrsna predavanja eminentnih internacionalnih i domaćih stručnjaka, sve sudionike očekuju i dvije radionice te jedna panel rasprava, kao i gala večera na kojoj će se obilježiti 10 godina uspješnog održavanja konferencije.


Sve više sudionika
Svake godine konferenciji uživo prisustvuje više od 100 eminentnih domaćih i inozemnih stručnjaka iz zdravstvenog turizma, koji se nalaze na vodećim pozicijama u svojim institucijama. Na 9. CIHT konferenciji, održanoj u hibridnom obliku, sudjelovalo je 120 sudionika na lokaciji i online sudionika iz 55 zemalja. Uz mogućnost sudjelovanja na lokaciji i online, i ove godine očekuje se da će konferenciji prisustvovati više od 200 domaćih i inozemnih sudionika iz područja turizma i zdravstvenog turizma, koji su na rukovodećim funkcijama priznatih zdravstveno-turističkih institucija i facilitatorskih agencija. Deseta CIHT konferencija produkt je uspješne suradnje četiriju ključnih organizacija za zdravstveni turizam Kvarnera – Turističke zajednice grada Crikvenice i Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera kao organizatora te Thalassotherapije Crikvenica i Termi Selce kao suorganizatora. Zadovoljstvo organizacijom i domaćinstvom konferencije izrazila je direktorica TZG-a Crikvenice Marijana Biondić.


– Izuzetno smo ponosni da je CIHT konferencija doživjela svoje deseto, jubilarno izdanje. Sve je počelo od jednog malog turističkog foruma, a sada smo došli do razine da imamo govornike iz cijelog svijeta, koji su uz to i vrhunski, uvaženi stručnjaci. Nastavit ćemo raditi na tome da CIHT konferencija iz godine u godinu raste, da usvajamo nova znanja i primjenjujemo ih u praksi, a sve s ciljem razvoja zdravstvenoga turizma te privlačenjem gostiju u onom dijelu godine u kojem nemamo dovoljnu popunjenost kapaciteta – rekla je Marijana Biondić.