Studijski posjet

Crikvenicu posjetilo 12 predstavnika gradova

Robert Šimonović

Foto: Grad Crikvenica

Foto: Grad CrikvenicaCRIKVENICA – Tijekom prošlog tjedna 12 predstavnika gradova iz Armenije, Azerbajdžana, Gruzije i Moldavije sudjelovalo je u studijskom posjetu Hrvatskoj u okviru mentorskog programa Europe Goes Local. Program Europe Goes Local (EGL) predstavlja strateško partnerstvo u području rada s mladima na lokalnoj razini te je financiran uz podršku Erasmus+ programa Europske unije.


Studijski posjet organizirala je SALTO EECA (SALTO Eastern Europe and Caucasus) u suradnji s hrvatskom Agencijom za mobilnost i programe EU (AMPEU) i poljskom Nacionalnom agencijom, uz logističku podršku Udruge gradova. Sudionici su posjetili Kastav, Rijeku, Crikvenicu i Opatiju kako bi dobili inspiraciju iz primjera dobrih praksi hrvatskih EGL-gradova i uz mentorsku podršku počeli planirati aktivnosti u svojim lokalnim sredinama. U Crikvenici su domaćini bili Centar za pružanje usluga u zajednici Izvor Selce te Grad Crikvenica.


U ugodnom prostoru Centra Izvor u Selcu sudionicima studijskog posjeta, kao primjeri dobre prakse iz našeg grada, prezentirani su program poludnevnog boravka koji uspješno provodi Centar Izvor Selce, te nagrađivani dugogodišnji projekt Grada Crikvenice »Edukacijom do uspjeha«.