Projekt Experience Crikvenica

Crikvenicu čekaju tri vikenda sporta i rekreacije na zraku. Evo što vas čeka prvog

Robert Šimonović

Događanja počinju ovog vikenda, i to programom posvećenom biciklizmu i digitalnoj tehnologiji, slijedi vikend rekreacije i dječji vikend te na kraju vikend veslanja i šetnjeCRIKVENICA – Nadolazeća tri svibanjska vikenda Crikvenica će biti dom sportsko-rekreativnih događanja. Projekt Turističke zajednice grada Crikvenice Experience Crikvenica (Health & Outdoor) ili po naški Iskusite Crikvenicu (zdravlje i boravak na otvorenom), spaja aktivnosti i rekreaciju na svježem zraku s gastronomijom i druženjem svih generacija. Događanja počinju već ovog vikenda, i to programom posvećenom biciklizmu i digitalnoj tehnologiji.


Biciklistički vikend u subotu će u centar Crikvenice donijeti program »Kids Cro Race Demo« te spojiti fizičku aktivnost s digitalnom tehnologijom. Djeca će voziti virtualne biciklističke utrke na trenažerima, a na velikom ekranu bit će prikazana animacija vožnje uz simulaciju ceste. Dječaci i djevojčice bit će podijeljeni u kategorije, a natjecat će se pod istim uvjetima s ciljem da u što kraćem vremenu ostvare što bolji rezultat. Podjela nagrada je predviđena za 14 sati. »Biciklistička tura by Kristijan Đurasek« (centar Crikvenice – Tribalj – Selce – centar Crikvenice) vozit će se od 16 sati pod vodstvom hrvatskog biciklista olimpijca, a prijavljeni će imati priliku uživati u crikveničko-vinodolskoj rivijeri na dva kotača.


U nedjelju, 15. svibnja, na rasporedu je 8. XC maraton Crikvenica. Međunarodna biciklistička utrka, koja se boduje za XCM Kup Hrvatske, kreće u 10.30 sati na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici, vozi se kroz crikveničko-vinodolsku rivijeru, a na cilj se vozači vraćaju na Trg Stjepana Radića. Kategorije natjecatelja koji će sudjelovati na maratonu su Elite & U23, Juniori i Juniorke (MJ, MW), Elite (W), Veterani A, B, C, D, Sport te Rekreativci i Rekreativke. Utrka koja svake godine privuče više stotina ljubitelja biciklizma iz Hrvatske i drugih zemalja ima stazu A (67 km) i stazu B (47 km). Podjela nagrada je predviđena za 16 sati. Više informacija moguće je pronaći na www.bkc.hr.


Djeca i rekreacija
Vikend rekreacije bit će u subotu i nedjelju, 21. i 22. svibnja, te će crikvenički Trg Stjepana Radića biti mjesto susreta svih željnih rekreacije i zdravog natjecateljskog ozračja. U subotu, 21. svibnja, u 9 sati počinju vježbe mobilnosti i istezanja u grupama, namijenjene svim dobnim skupinama. Paralelno će se održavati i popratno-pokazne aktivnosti, a bit će tu i poligon za djecu te razna natjecanja među kojima se izdvaja natjecanje u guranju saonica po kategorijama za osnovnu i srednju školu. U 16 sati na Trgu počinje obiteljsko natjecanje na veslačkim ergometrima u trajanju od pet minuta. Dobrodošli su svi članovi obitelji, koji se mogu izmjenjivati kako žele, a cilj je prijeći što više metara i, jasno, dobro se zabaviti, poručuju iz TZG-a Crikvenice.


U nedjelju, 22. svibnja, u 9 sati ponovo kreću vježbe na Trgu, a zatim i druge aktivnosti testiranja kondicije – saonice s utezima, »farmer walk« i druge. U 16 sati je timsko natjecanje na poligonu kondicijske izdržljivosti, koji traje tri minute, a uključuje »assault bike«, saonice s utezima i »Concept 2 bike«. Natjecanje će biti u dvije kategorije – sportaši i rekreativci, a jedan se tim sastoji od triju članova (ženskih i muških). Pobjednik je tim koji bude imao najveći ukupni zbroj kalorija i metara. Sva događanja pratit će iskusni treneri, stoji u najavi TZG-a Crikvenice.


Sljedećeg vikenda, 21. i 22. svibnja, na crikveničkom Trgu Stjepana Radića održat će se i ranije odgođeni Dječji sportski vikend, a glavna crikvenička žila kucavica postat će veliki teren za sport i zabavu. Sve zainteresirane dočekat će sprave za rekreaciju, trampolini, poligoni za vožnju romobilom, za kolutove, 20 metara dug nindža poligon, kao i veliko odbojkaško igralište, koševi, ljudski nogomet i pikado, a sve će voditi devetero animatora.


Veslanje i šetnja


Zadnji vikend u ovom mjesecu, 28. i 29. svibnja, bit će vikend veslanja i šetnje. U Jadranovu će se tijekom oba dana održavati Kup regata, natjecanje u veslanju u ukupno 22 veslačke discipline. U subotu, 28. svibnja, će biti Regata kupa, a u nedjelju utrka osmeraca. Oni koji više vole čvrsto tlo pod nogama moći će proći interpretativnu šetnju duž Rivijere Crikvenice, a zanimljivo će biti i u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici, gdje će se od 27. do 29. svibnja održavati 33. Međunarodni turnir veterana u košarci »Old Stars Zagreb 2022.«, najavljuju iz TZG-a Crikvenice.


Svakog vikenda posjetitelje čeka i posebna gastronomska ponuda – sudjelovat će odabrani restorani na Rivijeri Crikvenica, a zdravi meniji s nekoliko sljedova prodavat će se po promotivnim cijenama. Također, zdravstvene će ustanove Rivijere Crikvenica, Thalassotherapia Crikvenica i Terme Selce, imati posebnu ponudu tretmana i usluga. U slučaju lošeg vremena najavljene aktivnosti će biti otkazane, a svi dodatni detalji i novosti mogu se pronaći na internetskoj stranici www.rivieracrikvenica.com i Facebook stranici Crikvenica – Croatia.
Organizator događanja je Turistička zajednica grada Crikvenice, a partneri su Thalassotherapia Crikvenica, Terme Selce, Biciklistički klub Crikvenica, Veslački klub Jadran Rijeka, BK Bike Event, RG New Age, Atletico Team, OŠ Vladimira Nazora Crikvenica, OŠ Zvonka Cara Crikvenica i Cocktail bar Balustrada. Pokrovitelji su Grad Crikvenica, ŽLU Crikvenica te komunalno poduzeće Eko – Murvica.


Gastroponuda


Vrsni kuhari će se u odabranim restoranima pobrinuti da posjetitelji uživaju u zdravim menijima po promotivnim cijenama. Meniji su zamišljeni u tri slijeda do 150 kuna ili pet sljedova do 250 kuna. Odabrani restorani i hoteli na Rivijeri Crikvenica su: Boutique hotel Esplanade, Burin, hotel Crikvenica, Karoca, Rosalia (Heritage Hotel Stypia), Trabakul u Crikvenici, Domino u Dramlju te Kantunić, Riva i Ulika u Selcu.


Program


• 14. i 15. svibnja – »Kids Cro Race Demo«, »Biciklistička tura by Kristijan Đurasek« i Međunarodna biciklistička utrka 8. XC maraton Crikvenica
• 21. i 22. svibnja – vježbe mobilnosti i istezanja u grupama, natjecanje na veslačkim ergometrima, timsko natjecanje i Dječji sportski vikend
• 28. i 29. svibnja – natjecanje u veslanju, interpretativna šetnja duž Rivijere Crikvenica, Međunarodni turnir veterana u košarci »Old Stars Zagreb 2022.«