Nove mjere

Crikvenički Stožer izdao nove epidemiološke preporuke

Portal Novi list

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Mjera zabrane održavanja svih vrsta okupljanja preporuča se i za kazališne predstave, filmske projekcije, izložbe, radionice i slično, ako se navedene aktivnosti održavaju u zatvorenom prostoruS obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u Republici Hrvatskoj pa tako i na području Primorsko-goranske županije, Stožer civilne zaštite Grada Crikvenice na svom je sastanku koji je održan 27. listopada donio preporuke s ciljem smanjenja broja oboljelih od COVID-19.


“Nastavno na Odluku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od dana 25. listopada 2020. godine, sportskim klubovima se preporuča ne održavati sportske aktivnosti (natjecanja i treninge) u sportskim dvoranama bilo koje vrste. Ova mjera preporuča se za sve vrste okupljanja i treninga bilo koje vrste u zatvorenim prostorima.


Mjera zabrane održavanja svih vrsta okupljanja preporuča se i za kazališne predstave, filmske projekcije, izložbe, radionice i slično, ako se navedene aktivnosti održavaju u zatvorenom prostoru.
Stožer je donio zaključak da se kroz medijske objave posebno apelira na sve građane da prilikom odlaska na groblja povodom nadolazećeg blagdana Svih svetih vode računa o pridržavanju svih epidemioloških mjera utvrđenih odlukom nacionalnog stožera (nošenje maski, distanciranje, izbjegavanje fizičkog kontakta, dolazak u manjim grupama).


Ističe se potreba odgovornog ponašanja svih pojedinaca sukladno propisanim epidemiološkim mjerama, vođenja brige o osobnoj higijeni, međusobnog distanciranja, nošenja maski, ograničenja radnog vremena ugostiteljski objekata  i slično, a koje mjere su uvedene od strane Stožera CZ RH”, poručuju u Stožeru civilne zaštite Grada Crikvenice