Optimistične najave

Crikvenički Miramare mogao bi otvoriti vrata za predstojeće blagdane

Franjo Deranja

Namjera vlasnika je da se za božićne blagdane ugoste prvi turisti, a malo opreznija varijanta je doček Nove godine s poslovnim partnerima i prijateljima vlasnika koji bi »krstili« novouređeni objektCRIKVENICA – Nekadašnja perjanica crikveničkog hotelijerstva – hotel Miramare – uskoro će obnovljen i dograđen otvoriti vrata prvim gostima. Namjera vlasnika bila je da se za božićno-novogodišnje blagdane ugoste i prvi turisti, a malo opreznija varijanta je doček Nove godine s poslovnim partnerima i prijateljima vlasnika koji bi »krstili« novouređeni objekt, koji je uz hotel Therapiju, a još ranije i hotel Nadvojvotkinje Klotilde, pronosio Europom i svijetom glas turističke Crikvenice.


Hotel Miramare nalazi se u neposrednoj blizini gradske plaže i nekoliko stotina metara od najužeg središta grada, a nakon višedesetljetnog razdoblja uspješnog poslovanja bio je godinama zatvoren, djelomice u prizemlju korišten za sporedne trgovinske namjene, a onda i zapušten. Također, godinama se čekalo tko će se osmjeliti i ući u tu svojevrsnu avanturu i investirati u obnovu tog i takvog objekta. Na to se odlučio novi vlasnik Gojko Ostojić, koji je u obnovu, dogradnju i, doslovce, »uskrsnuće« Miramara uložio 200 milijuna kuna.


Obimni radovi


Zasad su planovi povezani za otvorenje i početak rada te ugošćavanje prvih gostiju vrlo optimistični i ambiciozni, gotovo kao i namjera što je krasila aktere renesanse hotela na početku preuzimanja i ulaska u obimne radove. U hotelu će radna mjesta dobiti 70-ak stalnih i sezonskih radnika – 50 stalnih i 20 sezonaca – a kakav je interes za zapošljavanje u crikveničkom Miramaru, govori i podatak da se već do danas javio višestruko veći broj, oko 400 potencijalnih zaposlenika!
Iz vlasničkih redova saznaje se da će se pričekati sa slavljem oko otvorenja i ugošćavanja prvih gostiju hotela jer prije svega treba vidjeti kakva će biti epidemiološka situacija nakon 21. prosinca. Hotel će turističkom tržištu ponuditi 130 soba i sedam apartmana, a kvaliteta smještaja rangirana je s popularnih pet zvjezdica.


Bazen, restoran, fitness

U hotelu Miramare poduzimaju se dodatne i posebne mjere za zaštitu zdravlja gostiju, odnosno protuepidemijske mjere, a u objektu se nalazi veliki restoran, bazen i fitness centar. Gostima je na raspolaganju i besplatan Wi-Fi u cijelom objektu. Hotel se nalazi na 35 kilometara od Rijeke i 10 kilometara od Zračne luke Rijeka.

Velik interes


Najave za proljeće i ljeto ulijevaju optimizam jer je interes za dolaskom potencijalnih turista u Crikvenicu i odsjedanjem u hotelu Miramare neočekivano velik. Zvuči gotovo nevjerojatno, ali spominje se podatak već sada o 80-postotnoj popunjenosti u proljetno-ljetnom razdoblju predsezone 2021. godine!
Ovakvi događaji – obnavljanje i dogradnja hotela Miramare – pa onda i optimistične najave povezane s početkom rada ovog objekta u njegovu novom i prvom proljeću, nakon otvaranja za božićno-novogodišnje blagdane potvrđuju da je poduzetnički duh i optimizam jači od svake nedaće pa i od ove »koronizirane« svakodnevice.