Preseljenje

Crikvenički Matični ured privremeno je zatvoren, od petka će raditi na novoj adresi

Robert Šimonović

Foto Hrvoje Jelavić PIXSELL

Foto Hrvoje Jelavić PIXSELL

U prostor u Ulici kralja Tomislava 85a preselit će i savjetnica za opću upravu Katarina Balas, a u vrijeme preseljenja sve će poslove građani moći obavljati ili u Matičnom uredu Rijeka, ili putem sustava e-GrađaniCRIKVENICA – Matični ured Crikvenica i službenica Katarina Balas, savjetnica za opću upravu, neće raditi 28. i 29. veljače zbog preseljenja na novu lokaciju, javljaju iz Grada Crikvenice, dodavši da će nova lokacija Matičnog ureda biti na adresi Ulica kralja Tomislava 85a u Crikvenici. Matični ured počet će s radom na novoj lokaciji 1. ožujka, a uredovno vrijeme Matičnog ureda Crikvenica bit će svaki radni dan od 8.30 do 14 sati. Stranke će se primati u prostoriji u prizemlju zgrade.


Upiti u Rijeku


Gradu Crikvenici poslali smo upit upitavši koji je razlog preseljenja i je li riječ o trajnom ili privremenom rješenju. Kako kažu, prostor u kojem se nalazio Matični ured u Crikvenici unajmila je Primorsko-goranska županija, a u međuvremenu je vraćen vlasniku, zbog čega se seli na novu lokaciju. Iz Grada dodaju kako će savjetnica za opću upravu II primati stranke iz upravnih područja osobnih stanja i registracije udruga i zaklada svaki radni dan od 8.30 do 14 sati izuzev četvrtka, a stranke će se primati na četvrtom katu u sobi 4.


U dane preseljenja, kad Matični ured ne bude radio, građani mogu kontaktirati Matični ured Rijeka na brojeve telefona 354-319, 354-228, 354-320, 354-321 (matica rođenih), 354-318 (matica vjenčanih), 354-316 (matica umrlih) i 354-324 (upis novorođene djece i upis u evidenciju o državljanstvu) ili putem e-maila: [email protected]. Uredovno vrijeme za stranke je također od 8.30 do 14 sati. Iznimno, Matični ured Rijeka izdaje isprave iz državnih matica i evidencije o državljanstvu svaki radni dan od 8.30 do 15.30.
Građanima se skreće pozornost da su usluge matičara većim dijelom digitalizirane i dostupne putem sustava e-Građani, dakle, ne zahtijevaju neposrednu komunikaciju u matičnom uredu i rasterećuju građane od odlaska u matične urede. Ističe se da se planira digitalizacija novih usluga iz područja osobnih stanja građana.


Može i online


Građani putem sustava e-Građani mogu isprintati elektroničke zapise iz matice rođenih, matice vjenčanih i evidencije o državljanstvu (e-Matične knjige), prijaviti novorođeno dijete (e-Novorođenče), prijaviti namjeru sklapanja braka i rezervirati termin za sklapanje braka/životnog partnerstva u službenim prostorijama (e-Prijava vjenčanja i e-Prijava životnog partnerstva) s time da je u najavi rezervacija termina za sklapanje braka/životnog partnerstva izvan službene prostorije.


U dane preseljenja, za slučaj potrebe, informacije u vezi postupaka registracije udruga i zaklada, upisa promjena i izdavanja izvadaka iz Registra udruga i Registra zaklada mogu se dobiti od službenika u Rijeci na brojeve telefona 354-199, 354-196 ili 354-334, a informacije u vezi postupaka promjene osobnog imena, upisa, ispravaka ili dopune podataka u državnim maticama i evidenciji o državljanstvu od službenika u Rijeci na brojeve telefona 354-218 i 354-198.


UREDOVNO VRIJEME


→ matični ured svaki radni dan od 8.30 do 14 sati. Stranke će se primati u prostoriji u prizemlju zgrade
→ savjetnica za opću upravu II svaki radni dan od 8.30 do 14 sati izuzev četvrtka, a stranke će primati na četvrtom katu u sobi 4