Sezona na vagi

Crikvenički brodari i barkarijoli optimistični unatoč virusu

Franjo DeranjaNa području Rivijere Crikvenica trenutačno ljetuje oko 4 tisuće domaćih i inozemnih turista, što je nešto više od trećine prošlogodišnjeg posjeta pred konac lipnja.


Taj se podatak može promatrati različito, a isto tako i komentirati. No, već činjenica da je taj posjet bolji od mnogih posjeta susjednim rivijerama, također može biti povod i novom optimizmu u ovom »novom normalnom vremenu«.


Okolnosti su nove i nesvakidašnje, neobične i nestabilne. Virulentne!? Ali nisu i nepremostive. Stječe se dojam – pogotovo nakon nedavnog i neočekivanog povratka koronirane dnevne statistike – kao da nam je ova sezona »na vagi«. Ipak, virusu osim mjera prevencije i zaštite valja suprotstaviti i – optimizam!
I brodari i barkarijoli privezani uz glavnu crikveničku rivu prije svega su optimisti. U očekivanju su turista koji bi poželjeli plovidbu do Krk i okolo Krka, do Biserujke i Košljuna, pa na malo dulji đir do Raba, koji mogu doći svakog trenutka, a i već su sve bliže!… Slika crikveničke luke puna brodova i boja, kao u još nedavna dobra i najbolja vremena! Čeka se povratak u bolje buduće vrijeme!