SŠ dr. Antuna Barca

Crikvenička srednja škola bit će domaćin državnog natjecanja iz filozofije i logike

Robert Šimonović

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Natjecanju će pristupiti oko 70 učenika, a pratit će ih četrdesetak mentora i članova Državnog povjerenstvaSrednja škola dr. Antuna Barca iz Crikvenice bit će domaćin državnog natjecanja iz filozofije i logike koje će se održati od srijede do petka. Natjecanju će pristupiti oko 70 učenika, a pratit će ih četrdesetak mentora i članova Državnog povjerenstva.


Uz prigodan program, otvorenje će se održati u srijedu u 18 sati u crikveničkoj dvorani Zora, dok će učenici sutra pristupiti ispitima iz filozofije i logike. Tema ovogodišnjeg natjecanja iz filozofije je “Rat i mir”, a natjecanje iz logike se provodi na dvije razine (A razina za matematičke gimnazije i B razina za ostale).


U sklopu natjecanja, u dvorani Zora će u četvrtak s početkom u 18 sati biti održano “Znanstveno popodne”, koje će biti otvoreno za javnost. Predavanje na temu “Ima li sreće za filozofe/kinje?” održat će doc. dr. sc. Nebojša Zelič s Odsjeka za filozofiju Filozofskog fakulteta u Rijeci.
Glavni cilj projekta “Znanstveno popodne” jest razvijanje kritičkog mišljenja i poticanje interesa za aktualne znanstvene, odnosno društveno-humanističke teme kod učenika, ali i šireg građanstva te njihovog poticanja na aktivno sudjelovanje u demokratskoj praksi rasprave o temama od javnog značaja.