Rivijera Crikvenica

Crikvenica spaja sport, ples, jedra i plesne kostime u izvanredne dane prepune euforije i zabave

Robert Šimonović

Foto TZ Crikvenica

Foto TZ Crikvenica

Crikvenici slijede bogati sportsko-plesni daniSportsko-plesni dani na Rivijeri Crikvenica održat će se u gradu na Dubračini od četvrtka do nedjelje.


Kako ističu iz Turističke zajednice grada Crikvenice, Crikvenica spaja sport, ples, jedra i plesne kostime u izvanredne dane prepune euforije i zabave – što na kopnu, što na moru.


Tako će se u organizaciji Jedriličarskog društva Val od četvrtka do nedjelje održati kvalifikacijska regata za klasu optimist, za zonu sjever.
Riječ je o regati koja je kriterijska za kasniji nastup na izbornim regatama u drugom dijelu sezone, na kojima kadeti i kadetkinje u klasi optimist skupljaju bodove za ulazak u reprezentaciju i nastup na svjetskim i europskim natjecanjima.


Na regati se očekuje oko 100 natjecatelja iz Hrvatske i Poljske.


Aktivnost na kopnu, koja će se održati od petka do nedjelje, odnosi se na pravu plesnu poslasticu – »Crikvenica pleše«.


Riječ je o bodovnom turniru hrvatskog sportskog plesnog saveza u »breakingu« i prvenstvu Hrvatske u umjetničkim plesovima.


Događanje će se održati u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici. Očekuje se dolazak više od 800 natjecatelja iz Hrvatske. Početak natjecanja je u petak u 11 sati. Organizator je Plesni klub Dance Queen.


– Posjetite Crikvenicu, bodrite natjecatelje na kopnu i na moru, a sebi priuštite boravak na rivijeri na kojoj uživaju i duh i tijelo – poručuju iz crikveničke turističke zajednice.