Međunarodnog Crikvenica Cup

Crikvenica će idućih pet godina biti centar svijeta za najmlađe nogometaše

Franjo Deranja

Ivona Matošić Gašparović, Goran Fabris, Nenad Gugec i Marijana Biondić (snimio: F. DERANJA)

Ivona Matošić Gašparović, Goran Fabris, Nenad Gugec i Marijana Biondić (snimio: F. DERANJA)

Na Međunarodnom Crikvenica cup-u, koji će se od 10. do 13. lipnja održati osmi put za dječake uzrasta od 8 do 13 godina, i to iz 180 klubova iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Ukrajine, nastupit će dvije tisuće najmlađih darovitih nogometašaCRIKVENICA  –  U Hotelu Esplanade u srijedu je potpisan petogodišnji ugovor o održavanju Međunarodnog Crikvenica Cup-a za najmlađe nogometaše. Ugovor su potpisali Goran Fabris, predsjednik Uprave hotelijera Jadrana d.d. Crikvenica u ime domaćina i pružatelja usluga smještaja, i Nenad Gugec, u ime organizatora, a tom su svečanom činu nazočili još i Ivona Matošić Gašparović, zamjenica crikveničkog gradonačelnika u ime grada domaćina, i Marijana Biondić, direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice.


Na Međunarodnom Crikvenica cup-u, koji će se od 10. do 13. lipnja održati osmi put za dječake uzrasta od 8 do 13 godina, i to iz 180 klubova iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Ukrajine, nastupit će dvije tisuće najmlađih darovitih nogometaša.


Prema ugovoru i utanačenim pojedinostima, mladi će nogometaši biti smješteni u objektima hotelijera Jadrana d.d. Crikvenica i na taj će način izravno, osim sportske dimenzije toga natjecanja, predstaviti i Crikvenicu kao poznato ljetovalište s 133-godišnjom međunarodnom reputacijom.
Ivona Matošić Gašparović: – Ne postoji ljepši način od ovoga da ugošćujemo toliki broj mladih darovitih sudionika velikog međunarodnog natjecanja, što će glas našega grada pronijeti dobrim dijelom Europe i svijeta, a posebice što smo domaćini ovim mladim ljudima koji dolaze iz zemalja odakle su i naši tradicionalno najbrojniji turisti.


Goran Fabris: – Raduje nas činjenica da ćemo biti domaćini tolikom broju mladih nogometaša koji će se natjecati na Međunarodnom turniru Crikvenica Cup, a to je najbolji uvod u našu ovogodišnju turističku sezonu! Potpisali smo petogodišnji ugovor s Udrugom Crikvenica Cup koja je organizator turnira i obvezali se da ćemo svim sudionicima a njih je ove godine dvije tisuće a bit će ih i idućih godina uvijek oko dvije tisuće, pružiti siguran i ugodan smještaj i osigurati jednako tako kvalitetan boravak. Imamo ne samo mogućnosti za kvalitetan smještaj već i za organiziranje više sportskih natjecateljskih aktivnosti.


Ivona Matošić Gašparović, Goran Fabris, Nenad Gugec i Marijana Biondić (snimio: F. DERANJA)


Nenad Gugec: – Nakon svih epidemioloških ograničenja – i prošlogodišnjeg odgađanja ovog natjecanja – ovog će vikenda Crikveničko-vinodolskom rivijerom odzvanjati glasovi mladih nogometnih talenata koji će na svoj način obilježiti i početak Europskog nogometnog prvenstva.


Marijana Biondić: – Značajno je da se sve postupno vraća u onu raniju kolotečinu i ozračje sigurnosti pa se valja nadati da će to svakim danom biti sve bolje, kao što su dobar znak za sve to i ove tisuće mladih sportaša, darovitih nogometaša koji će boraviti na našoj rivijeri.


Nogometni međunarodni turnir u sklopu natjecanja Crikvenica Cup bit će svečano otvoren 10. lipnja, natjecanja će početi u petak a završit će u nedjelju u 16 sati na Gradskom stadionu HNK Crikvenica.